România trece printr-un șoc termic în aceste zile. Când vin ninsorile și viscolul


România trece printr-un șoc termic în aceste zile, cu o diferență de 15 grade Celsius de la o zi la alta. Directorul ANM a anunțat cum va fi vremea săptămâna viitoare.

Debutul lunii decembrie din această iarnă a fost unul foarte călduros pentru că în fiecare zi din cele trei zile au înregistrat recorduri ale temperaturilor minime sau maxime ca fiind cele mai ridicate valori pentru 1, 2, 3 decembrie de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră.

Astăzi maximele se vor situa, doar între -5 grade, până la 4 - 5 grade Celsius. Minimele vor fi preponderent negative, -11 grade, în depresiuni, până la cel mult 0-1 grade pe litoral.

Se pare că de miercuri revin și precipitațiile, chiar dacă mai cresc ușor temperaturile, de miercuri, ajungând până la 9 -10 grade nivelul maximelor.

„Vor fi predominant ninsori în zona montană și nu excludem să avem lapoviță și ninsori în zonele mai joase pentru că traversăm o masă de aer foarte rece, care va fi de interes pe tot parcursul acestei săptămâni. Pe creste vântul va depăși 60, 80 km pe oră", a spus directorul Agenției Naționale de Meteorologie.

2023 este în top trei dintre cei mai călduroși ani, în istoria măsurătorilor meteorologice, în țara noastră, a mai spus Elena Mateescu.

Comentarii Facebook