Noi reguli pentru șoferii începători. Sunt propuse noi modificări ale Codului Rutier de Comisia Europeană


Uniunea Europeană pregătește noi reguli de circulație, o nouă directivă este în discuții. Aceasta include măsuri speciale, mai ales în cazul șoferilor începători sau a celor vârstnici.

Una dintre reguli îi vizează pe șoferii care nu au împlinit 21 de ani și care nu vor mai avea voie să conducă cu mai mult de 91 km/h. Uniunea Europeană dorește să introducă noi limite de viteză în funcție de vârstă. Astfel, șoferii care au sub 21 de ani din România sau din alte state membre, nu vor putea conduce cu mai multe de 91 km/h, nici măcar pe autostradă.

​​Totodată se dorește interdicția de a conduce pe timpul nopții, pentru șoferii începători, asta pentru o perioadă de probă.

După respectiva perioadă de probă, aceștia vor susține un nou examen auto.

Se dorește introducerea unui nou tip de permis de conducere B+, pentru mașinile cu greutate mai mare și asta pentru că limitele de greutate pentru permisele de conducere B tradițional, vor fi reduse drastic. De la 3.500kg la 1.800 kg.

Acestea sunt doar niște dezbateri în acest moment, dar în cazul în care vor deveni lege, ele vor trebui să fie puse în aplicare și în România, scrie Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook