România nu are niciun centru pentru mari arși. Supraviețuitoare Colectiv, despre victimele de la Crevedia: ,,Transferați-i în străinătate acum”


În cei 8 ani de la Colectiv, autoritățile din România nu au reușit să construiască nici măcar un centru pentru marii arși. Astfel victimele cu arsuri critice sunt de multe ori tratate în condiții nepotrivite, riscând infecții.

Alexandra Furnea, supraviețuitoare a tragediei de la Colectiv face apel la autorități să transfere victimele de la Crevedia cât mai urgent în spitalele de arși din străinătate.

,,Să nu credeți vreo clipă că acum avem tot ce ne trebuie. Nu avem. Spitalele tot nepregătite sunt, iar nosocomialele continuă să ucidă. Dragi autorități, stimați miniștri, dați-le marilor arși de la Crevedia șansa pe care ne-ați refuzat-o nouă. Nu îi lăsați și pe ei să moară, ca să ascundeți neputințele sistemului medical, devastat de corupție, și ca să vă protejați funcțiile. Transferați-i în străinătate acum, nu peste o săptămână. Cerșiți, dacă este necesar, locuri. Implorați-i să ne primească răniții. Dovediți că România a învățat ceva din Colectiv.”, a scris tânăra într-o postare de pe o rețea de socializare.

Amintim că în România există doar 24 de paturi de spital pentru arsuri medii, iar cei care suferă de arsuri critice trebuie trimiși în străinătate, fapt care este o raritate, informează Hotnews.ro. 

Sâmbătă seara au avut loc, la Crevedia, mai multe explozii urmate de un incediu care s-au soldat cu pierderea a 2 vieți omenești și 56 de răniți.

Citește și:  Explozie în Crevedia / Dâmbovița: 57 răniți, dintre 39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi - VIDEO

dsd.jpg



Comentarii Facebook