România nu a impus încă restricții de călătorie în contextul tulpinii africane. Botswana, pe lista verde


În total, aproape 100 de cazuri de infecție cu noua varianta au fost identificate. Cele mai multe sunt întâlnite în Africa de Sud, Botswana, Mozambic și Namibia.

Dar, prezența noii variante a fost identificată și în Hong Kong, Israel și Belgia. Deja s-au luat măsuri dure cu privire la circulația persoanelor în și din zona Africii în care circulă virusul mutant. Europa este și ea la un pas să închidă orice legătură cu aceste țări.

La noi, CNSU tocmai a revizuit lista țărilor cu risc și avem o surpriză: autoritățile române au introdus pe lista verde Botswana, una dintre țările în care a fost confirmată noua tulpină.

Ședință de urgență la Guvern în contextul noii tulpini africane cu 50 de mutații - surse

Autoritățile din țara noastră se pregătesc să facă față noii tulpini de SARS-CoV-2. Este ședință de urgență în această dimineață la Palatul Victoria.

Potrivit unor surse, au fost chemați la Guvern ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, șeful DSU, Raed Arafat și directorul INSP, Adriana Pistol. Întâlnirea vine în contextul noii tulpini cu peste 50 de mutații, care a fost descoperită în Africa și confirmată în Belgia.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis și un mesaj:

Guvernul României este la curent clipă de clipă cu evoluția pandemiei în plan național și internațional. Am luat notă de recomandările de ultimă oră ale Comisiei Europene și ale Organizației Mondiale a Sănătății. Mă voi consulta cu factorii decizionali din România și vom anunța în cel mai scurt timp posibil măsurile dispuse pentru a împiedica răspândirea variantei sud-africane a SARS-CoV-2".

Comentarii Facebook