Româncele care îngrijesc bătrâni în Italia luate în vizor, după explozia de cazuri de coronavirus în România


Italienii sunt îngrijorați de creșterea numărului de cazuri de coronavirus din România și cer testarea în masă a femeilor venite din România la muncă în Peninsulă.

România este ”Brazilia” Europei în ce privește numărul de infectați cu noul coronavirus și sperie acum toate țările bătrânului continent”, scrie publicația Il Messaggero din Italia. Familiile italiene care primesc românce la muncă cer o reglementare clară a situației menajerelor românce care lucrează cu persoane în vârstă.

Îngrijitoarele românce care se întorc la locul de muncă după vacanțe sau după ce au plecat în ultimele luni pentru a nu rămâne blocate în Peninsulă, nu sunt supuse niciunui control”, scriu jurnaliștii de la Il Messaggero, citați de roitalianul.ro.

Jurnaliștii italieni a notat că guvernul de la București a avut probleme pentru că nu a mai putut pune ”în izolare sau spitalizare a infectaților”.

Nu există reguli care să protejeze familiile, iar acești lucrători vin în contact direct cu subiecți fragili”, a spus Andrea Zini, vicepreședinte Assindatcolf, Asociația națională a angajatorilor casnici.

O soluție ar fi testarea în masă a lucrătoarelor din sectorul de îngrijire la domiciliu. ”Am luat în considerare testarea acestor lucrătoare și am solicitat ajutorul Ministerului Sănătății pentru a monitoriza situația”, a mai adăugat vicepreședinte Assindatcolf.

E OFICIAL! Peste 1.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultima zi. Alte 372 de persoane au fost reconfirmate pozitiv

Presa italiană a acuzat haosul birocratic generat de decizia Curții Constituționale.

Ambasadorul României în Italia a declarat însă pentru Il Giornale, citat de stiridisapora.ro că ”situația pandemiei în România va intra în curând în parametri normali”, după adoptarea legii care a rezolvat vidul legislativ și care va permite autorităților gestionarea situației. În plus, ambasadorul George Gabriel Bologan susține ca majoritatea persoanelor infectate sunt asimptomatice sau au simptome ușoare și ”sistemul sanitar din România va face față situației”.

Aproape 5.300 de români din diaspora au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus

Comentarii Facebook