Luni 6 Februarie

Românca celebră care a făcut avere din atacuri cibernetice și-a spus povestea: „Toți bărbații se arătau foarte fericiți să mă ajute”


Eveline Cismaru, o româncă celebră în America şi ţări din vestul Europei după ce a făcut avere din atacuri cibernetice, şi-a spus povestea într-un reportaj la televiziunea olandeză RTL Nieuws.

Eveline a fost condamnată şi între timp pusă în libertate, după ce a făcut parte dintr-o reţea de hackeri care era axată pe ransomware, un atac cibernetic care blochează calculatorul până la achitarea unor sume de bani. Fata a fost convinsă să îşi spună povestea într-un documentar realizat de jurnalistul Daniël Verlaan de la RTL Nieuws, citat de Antena 3 CNN.

După un an şi jumătate de închisoare, româncă trăieşte în prezent la Londra şi a povestit că duce o viaţă normală, departe de infracţiuni. Tânăra a explicat cum a ajuns să comită atacuri cibernetice şi cum a fost acceptată într-o grupare de hackeri, prin intermediul iubitului ei de atunci.

Datorită lui știam multe despre criminalitatea informatică pentru că el era de ceva vreme în lumea asta. Ransomware-ul devenea foarte popular atunci. Eram singura femeie din această lume și toți bărbații se arătau foarte fericiți să mă ajute. Am fost de acord cu asta”, a povestit românca.

ev2.jpeg

Evelina a mai explicat cât de simplu îi era să infecteze orice computer: „Este nevoie doar de un singur click de mouse".

Românca a ajuns cunoscută şi în Statele Unite ale Americii, după ce a infectat 123 de calculatoare conectate la camerele de supraveghere ale Departamentului Poliţiei Metropolitane din Washington, în anul 2017, chiar înainte de învestirea preşedintelui Donald Trump.

Tânăra a povestit şi că a câştigat o adevărată avere din activitatea infracţională, însă a cheltuit banii pe "lucruri stupide": „Cumpăram mașini și haine și mergeam des în vacanță".

Prin intermediul reportajului de la televiziunea olandeză, românca le-a cerut scuze victimelor sale: „Îmi pare rău, oameni buni. Pentru data viitoare: folosiți parole mai puternice, nu vă împărtășiți datele private și nu dați click pe link!". 

Comentarii Facebook