Român prins în Ungaria în timp ce transporta o mașină în remorca unui autovehicul aflat pe o platformă - FOTO


Un român a fost amendat aspru în Ungaria, după ce a fost prins în timp ce transporta o mașină urcată în remorca unei dubițe, care, la rândul ei, era transportată pe o platformă rutieră.

Duba din imagini tracta o remorcă pe care se afla o dubiță, iar în remorca acesteia se găsea un alt autoturism.

Inspectorii vamali din Ungaria l-au amendat pe șofer cu 4.000 de euro, pentru că efectua un transport ”periculos”.

Inspecțiile efectuate pe șoselele publice din Bács-Kiskun au relevat că vehiculul circula cu o încărcătură care depășea două tone și, în plus, nu era dotat cu un tahograf, contrar cerințelor reglementărilor din Ungaria.

Începând cu 1 septembrie 2023, autoritățile maghiare pot impune amenzi de peste 1,5 milioane de forinți (aproximativ 3.900 de euro) pentru vehiculele care depășesc limitele de greutate sau dimensiuni.

Inspectorii maghiari au subliniat că astfel de vehicule pot prezenta un comportament imprevizibil în cazul schimbărilor bruște de direcție, punând în pericol nu doar șoferul, ci și ceilalți participanți la trafic.

Șoferul, cu înregistrare în România, este acum obligat să plătească o amendă de 650.000 de forinți (aproximativ 1.600 de euro) pentru suprasarcină, în timp ce proprietarul vehiculului va fi sancționat cu 1.040.000 de forinți (aproximativ 2.600 de euro) pentru absența tahografului.

roman-ungaria-transport-masina-remorca-platforma-imagini-virale-884070.jpgroman-ungaria-transport-masina-remorca-platforma-imagini-virale-884069.jpgroman-ungaria-transport-masina-remorca-platforma-imagini-virale-884068.jpgroman-ungaria-transport-masina-remorca-platforma-imagini-virale-884067.jpg

Facebook I Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Comentarii Facebook