Român dator cu 180.000 de euro în Germania, după ce i-a fost furată identitatea


Un român a aflat cu stupoare că are o datorie de 180.000 de euro în Germania, după ce cineva a deschis o firmă pe numele lui, cu ajutorul actelor furate.

Bogdan Iacob a aflat că un alt român i-a furat identitatea şi, cu ajutorul cărţii de identitate false, a înfiinţat o firmă în 2019 cu sediul în Essen, Germania.

Firma a adunat datorii foarte mari către statul german, după ce nu au fost achitatetaxele şi impozitele.

Acea firmă are datorii de 180.000 de euro, motiv pentru care autoritățile din Germania m-au identificat pe mine ca fiind administratorul și, automat, cel care trebuie să plătească suma. Mi s-a pus poprire pe conturi de atunci și am primit prin poștă un plic de la fiscul din Essen din care reiese că datorez suma de 180.000 de euro”, a declarat Bogdan Iacob pentru adevărul.ro.

Poliția din România a primit o reclamație și a reușit să lămurească lucrurile. Cel care a înființat firma în Germania se numește Cristian Ungureanu, în vârstă de 32 de ani şi este din Neamţ.

Acesta este căutat și de autoritățile din Marea Britanie, pentru infracțiuni comise pe teritoriul acestui stat.

În urma interogării bazei de date INTERID s-a constatat faptul că datele de identitate ale numitului Iacob Marisu Bogdan figurează ca Alias utilizat de Ungureanu Cristian Iulian, persoana solicitată de autoritățile judiciare din Marea Britanie”, se precizează în procesul verbal întocmit de ofițerii Poliției Capitalei.

Comentarii Facebook