Sindicatul Naţional al Poliţiştilor cere majorarea sporului de stres pentru polițiști și o normă de hrană mai mare


În condițiile majorărilor substanțiale de prețuri, veniturile polițiștilor și militarilor din sistem nu mai sunt suficiente pentru un trai decent, spun reprezentanții SNPPC. Sindicatul solicită indexarea pensiilor, dar și a sporului de stres și a normei de hrană.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) solicită premierului Nicolae Ciucă indexarea pensiilor militarilor cu rata inflaţiei, majorarea normei de hrană şi aplicarea în integralitate a legii-cadru a salarizării. Reacția sindicaliștilor a avut loc în contextul proiecției bugetare pentru anul 2023, transmite news.ro, solicitând și o întrevedere cu premierul Nicolae Ciucă.

Sindicaliștii vor aplicarea integrală a Legii cadru a salarizării din 2017, cu referire la militarii, poliţiştii şi personalul contractual din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

De asemenea, sindicaliştii mai cer majorarea normei de hrană, conform legii, prin raportare la valoarea actuală a indicilor preţurilor de consum, aşa cum aceştia au fost stabiliţi de INS; indexarea pensiilor militare de stat, cu rata inflaţiei, şi actualizarea cuantumului acestora în raport cu majorarea soldei de grad/salariului de funcţie al militarilor/poliţiştilor în activitate, pentru a acoperi inflaţia din cursul acestui an, având în vedere faptul că preţurile principalelor utilităţi şi produse de consum au crescut cu peste 50% faţă de anul anterior; majorarea sporului de suprasolicitare neuropsihică, prevăzut de Legea-cadru 153/2017, la cuantumul permis prin acest act normativ, de 25%, pentru a eficientiza activitatea Poliţiei judiciare şi a celorlalţi poliţişti care desfăşoară activităţi în dosarele de urmărire penală sau în alte domenii complexe ale muncii operative.

Comentarii Facebook