Ridicolul absolut la inaugurarea unei școli în Maramureș. Primarul e de o slugărnicie penibilă


Vasile Țiplea, primarul din orașul Dragomirești, județul Maramureș, a montat pe peretele unei școli recent renovate, o placă comemorativă plinăde lingușeli și penibil.

Ca să ai simțul ridicolului, trebuie să ai o brumă de distincție, de calitate umană, iar aici e complicat. Vedeți dumneavoastra, degeaba îți pui titluri în fața numelui de familie, de tipul "prof. pr", degeaba te faci ba țăran, ba domn, ba popă, ba dascăl, ba PMP -ist, ba PSD -ist, calitatea și noblețea le ai ori nu. (...)

Aș vrea să spun că școala nu a fost renovată nici din mila lui Dumnezeu, nici din mila lui Dancilă, nici din mila directorului, nici din mila primarului. Și totuși, uite că într-un sistem de învățâmânt care ar trebui să fie laic și nepolitizat, acești oameni s-au afișat pe peretele școlii din localitate, de parcaă ar fi ctitori, nu alta”, a scris Ancuța Sabău pe Facebook, cea care a prezentat public cazul.

textul de pe placă este halucinant: ”Din mila lui Dumnezeu s-a reabilitat în orașul Dragomirești școala gimn. „Liviu Rebreanu”, între anii 2017-2019, cu sprijinul Guvernului României, prim ministru fiind doamna Viorica Dăncilă”.

Școala a fost refăcută din banii românilor ”nu din banii personali ai primarului, directorului sau ai premierului și că aceștia reprezintă doar niște autorități care și-au făcut datoria și care primesc salarii pentru asta”, a mai scris Sabău.

Comentarii Facebook