Revoltă în Harghita din cauza a doi brutari din Sri Lanka. Secuii nu vor muncitori străini


Localnicii din comuna Ditrău, judeţul Harghita, sunt revoltați că mănâncă pâine produsă de doi brutari din Sri Lanka.

Primarul comunei Ditrău, Puskas Elemer, a declarat că au fost angajați cei doi emigranți din Sri Lanka pentru că nu este forță de muncă pe plan local.

A ieşit o problemă neplăcută în comună, iar acum încercăm să îi liniştim pe oameni, să mediez situaţia. Am decis ca sâmbătă să organizăm o adunare populară în comună în care lumea va putea să îşi spună punctul de vedere, iar celor nemulţumiţi să li se ofere toate explicaţiile. Eu îmi doresc să fiu un mediator între firmă şi cetăţenii nemulţumiţi, printre care şi preotul comunei, care nu a procedat corect”, a spus Puskas, conform Mediafax.

Primarul susține că le va propune localnicilor să lucreze ei la brutărie. ”Dacă sâmbătă, după adunarea populară, se vor găsi săteni care se pricep şi vor să muncească la brutărie, poate se va rezolva problema, iar patronul nu îi va păstra pe cei doi din Sri Lanka”, declară primarul din Ditrău.

Cei doi nu sunt emigranți ilegali și lucrează legal. Culmea este că acum localnicii vor să lucreze la brutărie. ”Noi sperăm să îi păstrăm şi să lucrăm cu cei doi din Sri Lanka mai departe. Mi se pare o atitudine anti-umană a celor care vor să îi alunge din Ditrău pe cei doi străini, nu îi înţeleg”, a precizat Kollo Katalin, patronul brutăriei.

Situaţia este extrem de tensionată în Ditrău. Conform portalului Maszol.ro, localnicii s-au arătat nemulţumiţi de angajarea a doi muncitori din Sri Lanka într-o brutărie din localitate. Pe reţelele de socializare a fost creat un grup ce numără deja 2500 de persoane, unde au apărut postări pline de ură la adresa muncitorilor şi a proprietarului brutăriei, unele chiar incitând la violenţă.

Localnicii se tem că brutarii din Sri Lanka vor aduce şi alţi muncitori străini, ceea ce va însemna un pericol pentru membrii comunităţii. Conform portalului menţionat, în cadrul şedinţei de azi, miercuri, 29 ianuarie, a Consiliului Local, oamenii doresc să solicite fie iniţierea acestei proceduri, fie găsirea unei soluţii care să stopeze influxul de imigranţi.

Foto: Agrepres.ro

Comentarii Facebook