Refugiată ucraineană, amenințată cu moartea și cu violul de un om de afaceri: „Mi-e foarte frică pentru că eu sunt cu copilul aici”


Clipe de de coșmar pentru o femeie din Ucraina, care a fugit din calea războiului pentru a găsi un loc sigur pentru băiețelul său, în România. Femeia a fost amenințată cu moartea și cu violul de un patron din Timișoara la care lucra fără forme legale, în momentul în care i-a cerut carte de muncă.

Afaceristul și-a ieșit din minți în momentul în care femeia i-a spus că are nevoie de carte de muncă pentru că s-a îmbolnăvit și trebuie să meargă la doctor. Femeia l-a înregistrat în timp ce o amenința atât pe ea cât și pe familia ei și a mers la poliție. Acum cazul este anchetat atât de polițiști cât și de inspectorii de la ITM. Ucraineanca povestește că a lucrat trei luni la negru pentru patronul pe care l-a înregistrat când o amenința cu moartea, scrie Antena 3.

În ultima lună mi-a dat țeapă. Mi-a promis că o să-mi facă acte, că îmi face cartea de muncă, îmi face angajarea. Și când îl întrebam de acte îmi tot spunea că zilele acestea... Am început să mă îmbolnăvesc, aveam nevoie de o adeverință de la locul de muncă pentru a duce la medicul de familie și tot îmi spunea că o să-mi facă. După care a întors foaia și mi-a spus că nu îmi mai face și că dacă nu îmi convine pot să plec unde vreau”, povestește femeia.  

După ce a cerut banii pentru ultima lună de muncă, afaceristul timișorean s-a dezlănțuit. A sunat-o de pe un număr ascuns și a amenințat-o cu violul. Femeia l-a înregistrat. Ucraineanca a suferit un atac de panică și a fost internată la Spitalul Județean din Timișoara. 

Mi-e foarte frică pentru că eu sunt cu copilul aici, iar eu acum sunt la spital și copilul este acasă. Și tot timpul îi spun să vorbească cu vecinii să îl ajute și să nu mai iasă afară. Îmi dau seama că sunt ucraineancă, străină, în țară străină”, a mai spus femeia.

Înregistrarea cu amenințările a ajuns la poliție iar refugiata a depus plângere. Ucraineanca spune că afaceristul a angajat mai multe refugiate, însă nu a făcut niciuneia dintre ele carte de muncă. Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș anchetează acum cazul. 

Comentarii Facebook