Luni 5 Decembrie

O furtună solară ar putea lovi astăzi Pământul. Ce spun specialiștii despre posibilele consecințe


Oamenii de ştiinţă avertizează că o furtună solară ar putea lovi Pământul, miercuri, pe data de 20 iulie, conform unei predicții recente a cercetătorului Dr. Tamitha Skov. Experţii spun că vor apărea noi pete solare pe partea îndreptată spre Pământ, pe tot parcursul săptămânii, iar Administrația Națională a Oceanelor şi a Atmosferei (NOAA) a declarat că vor avea loc, de asemenea, posibile erupții solare. 

Petele solare de pe discul corpului ceresc pot produce erupții puternice, cu un impact ce poate afecta GPS-ul, undele radio sau chiar rețelele mobile.

O erupție solară, definită de NASA, este o explozie puternică de radiație care rezultă din descărcarea particulelor încărcate din interiorul petelor solare. Acestea sunt denumite pete luminoase pe suprafața soarelui și pot fi active timp de câteva ore. Exploziile sunt cauzate, de regulă, de eliberarea fotonilor de către soare, potrivit publicaţiei Live Mint.

În 15 iulie, o astfel de erupție solară puternică a declanşat radiații în direcția Pământului, perturbând GPS-ul și provocând întreruperi la nivelul frecvenţelor radio din întreaga planetă. Oamenii de ştiinţă au crezut că este singurul astfel de eveniment, însă nouă furtună, care a fost eliberată de erupția solară, urmează să lovească Pământul.

Sondaj de opinie

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook