Rareș Bogdan a pierdut procesul cu ”Fantoma în alb”, colonelul care a coordonat intervenția jandarmilor la protestele din 10 august


Europarlamentarul Rareș Bogdan a pierdut procesul cu colonelului Cătălin Paraschiv, supranumit ”Fantoma în alb”, care a coordonat interventia violenta a jandarmilor la mitingul din 10 august 2018, din Piața Victoriei.

Colonelul Catalin Paraschiv l-a acuzat pe Rareș Bogdan de calomnie și l-a dat în judecată. Rareș Bogdan a cerut ca Paraschiv să fie urmărit penal în continuare după ce coordonatorul jandarmilor fusese scos din anchetă.

Tip solutie: Schimbat total

Solutia pe scurt: Admite, ca fondat, apelul declarat de apelantul – reclamant PARASCHIV CATALIN, impotriva sentintei civile nr. 7035/23.07.2021 pronuntata de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti in dosarul nr. 32286/299/2020, in contradictoriu cu intimatul – parat IOAN – RARES BOGDAN. Schimba, in tot, sentinta civila apelata, in sensul ca: Obliga paratul IOAN – RARES BOGDAN la plata catre reclamantul PARASCHIV CATALIN a sumei in cuantum de 1, 00 leu reprezentand daunele morale acordate pentru atingerea adusa demnitatii, reputatiei si imaginii reclamantului . Obliga paratul, pe propria cheltuiala, sa procedeze la publicarea dispozitivului prezentei decizii, intr – un ziar de larga circulatie si intr – un termen de 10 zile, sub conditia si la momentul ramanerii ei definitive . Cu drept de recurs, in termen de 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Bucuresti –Sectia a III –a Civila. Pronuntata, azi, 21 noiembrie 2023, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”, se arată în minuta instanței.

Cătălin Paraschiv este colonelul cu esarfa alba care i-a coordonat pe jandarmii adusi să înăbușe protestele din 10 august 2018, din Piata Victoriei. Acesta a ieșit în 2022 la pensie.

Sentința nu este definitivă.

Comentarii Facebook