Radu Tudor: ”Rusia pierde în Ucraina și câștigă în Ungaria”


Analistul militar Radu Tudor spune că Rusia a câștigat Ungaria, dar pierde controlul în Ucraina, făcând referire la faptul că formațiunea premierului maghiar Viktor Orban a câștigat alegerile în țara vecină.

Partidul lui Orban, FIDESZ, avea 54,24% după numărarea a 77% din buletinele de vot, comparativ cu cele aproape 34 de procente întrunite de alianța opoziției.

Viktor Orban, un naționalist cu accente anti-europene pronunțate, este avocatului Rusiei si al lui Vladimir Putin în Europa.

Ungaria s-a lăsat cucerită de o retorică naționalistă, conspiraționistă, manipulatoare, plină de angoase patriotarde inventate pentru menținerea la putere a unui singur om. În ultimii ani, Orban s-a remarcat printr-o puternica atitudine anti-românească, pro-Rusia si anti-UE. Numeroase atacuri la adresa țării noastre, bazate pe elemente revizioniste, au fost lansate de la Budapesta de Orban si mulți alți lideri maghiari”, semnalează Radu Tudor pe blogul său.

Acum o sută de ani, România a intrat în epoca modernă. (…) Înțelegem că, din punctul lor de vedere, este un moment festiv, dar să înțeleagă și ei că pentru noi nu e un moment festiv”, a afirmat, potrivit traducerii oficiale asigurate de organizatori, Viktor Orban, cu ocazia centenarului Marii Uniri.

Potrivit lui Orban, ”de o sută de ani, România modernă nu știe cum să procedeze cu cei peste un milion de maghiari care trăiesc aici”.

În loc să negăm realitatea, ar trebui să privim situația ca pe o resursă. Să privim Transilvania ca pe o resursă, să ne dorim un Ținut Secuiesc tot mai puternic, o comunitate maghiară din ce în ce mai puternică. Acest lucru ar însemna un plus de forța şi pentru România”, a afirmat premierul Ungariei, citat de Radu Tudor pe blogul său.

Comentarii Facebook