Propunerea lui Cîțu, privind acces cu certificat verde la toate activitățile economice, respinsă de Arafat


Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, joi, că a discutat cu premierul interimar Florin Cîţu după ce acesta a spus că ar trebui implementat certificatul verde şi în magazine şi a precizat că afirmaţia sa nu se referă la cele esenţiale.

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că introducerea certificatului verde nu ar viza magazinele esențiale. 

Am avut o discuţie cu dânsul (n.r. – premierul interimar Florin Cîțu), nu ne referim la magazinele esenţiale, se poate acest lucru şi se aplică în unele ţări la magazinele care se consideră mai puţin esenţiale, la anumite tipuri de locaţii, unde într-adevăr se intră pe certificat verde. Asta va trebui să fie o decizie prin act normativ (…), în anumite zone, anumite localuri, anumite magazine să se intre cu certificatul verde, e un lucru care e aplicat şi în alte ţări. Nu vorbim de magazinele alimentare, unde sunt lucrurile esenţiale la care trebuie să aibă oricine acces”, a declarat Raed Arafat, joi seara, la Antena 3.

Cîțu: „Nu este o restricționare, ci o triere”

Declarațiile lui vin după ce Florin Cîțu a spus că propune acest lucru „cât mai rapid”. Întrebat dacă folosirea certificatului verde în magazine ar însemna o restricționare a accesului pentru persoanele care nu prezintă acest document, Florin Cîțu a precizat că nu este o „restricționare, ci o triere”.

În ceea ce privește faptul că decizia de introducere a certificatului verde pentru toate activitățile poate fi luată doar de un guvern cu puteri depline, Florin Cîțu a spus că aceasta se poate lua în Parlament.


Comentarii Facebook