Proiect de lege: Profesorii vor fi obligați să declare meditațiile pe care le fac cu elevii și școlile de la care provin aceștia


Profesorii din școli și licee vor trebui să declare anual meditațiile pe care le fac cu elevii și școlile de la care provin aceștia, potrivit unui proiect de ordin de ministru al Educației.

Ordinul vizează aprobarea întocmirii unui registru de declarații de interese în învățământul preuniversitar, unde profesorii vor trece meditațiile efectuate pe parcursul anului.

Documentul a fost pus în consultare publică de Ministerul Educației până pe 4 noiembrie 2023 și prevederile ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2024, informează Edupedu.ro.

„Punem în aplicare prevederile noii Legi a învățământului preuniversitar, act normativ care statuează explicit faptul că profesorii nu pot să desfășoare activități de pregătire suplimentară contra cost pentru elevii de la clasa/clasele la care sunt încadrați în anul școlar în curs, având obligația de diligență să depună eforturi pentru atingerea competențelor necesare de către fiecare elev, prin activitatea la clasă și prin programele de învățare remedială”, a anunțat Ministerul Educației

Astfel profesorii vor face declarația de interese, în scris până la data de 31 decembrie a fiecărui an, pe propria răspundere. Aceasta va cuprinde norma didactică, activitățile de predare, activitățile de pregătire cu elevii – meditații și activitățile didactice desfășurate în cadrul unor proiecte.

„Responsabilul pentru declarațiile de interese și directorul unității de învățământ au obligația verificării concordanței informațiilor specificate în declarațiile de interese, de către persoanele care au obligația de a le completa, cu informațiile transmise compartimentului resurse umane din cadrul DJIP/DMBIP prin proiectul și planul de încadrare”, se mai arată în document.

Nedeclararea meditațiilor va fi considerată abatere disciplinară.


Comentarii Facebook