Duminica 28 Aprilie

O româncă a fost reținută în SUA după ce a jefuit mai multe bănci. Femeia este considerată o amenințare la siguranța națională


O româncă de 28 de ani a comis mai multe jafuri în SUA. Potrivit polițiștilor aceasta a reușit să fure suma de 2.300 de dolari de la o bancă din Cheyenne și a încercat să comită un alt jaf la o filială FNBO din Wellington.

A treia oară n-a mai fost cu noroc pentru Iazmina Rostas, fiind arestată într-o bancă din Nebraska, după ce a fost identificată de câțiva angajați, care primiseră fotografia ei cu o zi înainte, printr-o notă internă.

Femeia acționa printr-o metodă numită ,,short-changing", în care cineva cere să schimbe bancnote mai mari cu bancnote mai mici, apoi ia ambele teancuri de bani pentru a-și dubla suma. 

,,A încercat să schimbe 3.900 de dolari în bancnote de 100 de dolari, dar casierul i-a spus că banii trebuie numărați în spatele ghișeului și a luat teancul de bancnote de 100 de dolari.

Casierul a spus că aceasta s-a supărat și a cerut banii înapoi, dorind în mod clar să plece.”, se arată în raportul polițiștilor.

Când poliția a intrat în bancă, Iazmina Rostas a încercat să iasă în grabă, dar a fost prinsă. Când a văzut că nu mai are nicio scăpare, ea a spus că va returna banii dacă i se permite să plece.

Femeia a recunoscut că a luat banii de la banca din Cheyenne, însă a menționat că nu intenționa să fure nimic, declarând că angajatul băncii a făcut o greșeală și că ea doar a profitat.

În timpul procesului de identificare, polițiștii au primit o alertă de la FBI, care o identifică pe Iazmina Rostas ca fiind o amenințare la adresa securității naționale americane și ca membră activă a unei grupări infracționale organizate la nivel transnațional.

Mai mult aceștia au observat că femeia avea în pașaport ștampile din România și Mexic pentru anul 2022, însă nu prezenta ștampile din Statele Unite.



Comentarii Facebook