Profesor de religie, acuzat că le-a spus elevelor de la clasă că femeile „merită să fie violate dacă se îmbracă indecent”


Un profesor de religie le-a spus elevelor sale că femeile „merită să fie violate dacă se îmbracă indecent”. Fetele s-au plâns pe rețelele sociale, iar polițiștii s-au sesizat din oficiu.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu, miercuri, 12 octombrie, după ce eleve unui liceu din municipiul Arad s-au plâns pe reţele de socializare de profesorul lor de religie, care le-a  jignit în repetate rânduri şi le-a vorbit obscen la ore în repetate rânduri. 

Elevele, care sunt din clasa a XII-a, acuză că profesorul le-a spus la cursuri că femeilemerită să fie violate dacă se îmbracă indecent”. Pe unele eleve le-ar fi jignit, iar uneia i-ar fi spus că „nu ar fi violată de bărbaţi nici dacă ar fi plătiţi să facă asta”. Bărbatului de 45 de ani i s-a întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă, el fiind cercetat pentru „adresarea de expresii jignitoare unei eleve de 18 ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga. 

Profesorul este cercetat de către conducerea unității de învățământ la care predă

Cazul este cercetat de conducerea Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta”, unde predă profesorul, dar şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad. 

Avem o echipă de doi inspectori care fac cercetări în liceul respectiv, vor vorbi cu elevele în cauză, cu alţi profesori şi cu profesorul acuzat. Nu există plângeri anterioare acestui caz pe numele acestui cadru didactic”, a declarat inspectorul şcolar general, Marius Gondo, potrivit Agerpres.  „Măsurile le va lua Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, se poate merge de la tăierea din salariu până la desfacerea contractului de muncă”, a mai adăugat acesta.  


Comentarii Facebook