Cu ce se confruntă românii care îşi cumpără case ieftine la ţară: „Am investit triplu față de prețul de achiziție”


O femeie care a cumpărat o casă la țară, în Transilvania s-a trezit că trebuie să plătească zeci de mii de euro după ce a făcut achiziția. Nelămurită, a cerut părerile mai multor oameni pe Facebook. Numărul românilor care își cumpără o casă sau un teren la ţară este în continuă creştere. Unii dintre aceștia sunt atraşi de liniştea şi aerul curat, alţii de preţul mic cu care se vând proprietățile, în zonele rurale.

A investit 80.000 de euro în renovarea casei

O româncă a relatat într-o postare pe Facebook, experiența prin care a trecut după ce a achiziționat o astfel de proprietate în zona Transilvaniei. Aceasta a povestit că a investit 80.000 de euro în renovarea unei case săsești pe care inițial a cumpărat-o doar suma de 15.000 de euro.

Bună ziua grup, vin la voi cu o întrebare și aș aprecia răspunsurile cinstite. Voi ce probleme ați întâmpinat în renovarea caselor vechi? Pentru că există acest trend în care toți postează doar lucrurile frumoase și bune, dar nimeni nu vorbește despre ‘lupta’ de a readuce case vechi de peste 100 de ani în timpurile noastre”, a scris românca pe un grup de Facebook. 

Noi am cumpărat o casă veche săsească cu teren de 3.000 de metri cu 15 000 de euro. În naivitatea noastră am crezut că vom cheltui maxim 40.000 de euro pentru a o readuce la forma inițială, însă după numeroase echipe de constructori și meșteri locali, suma merge către 80.000 de euro... Am investit triplu față de prețul de achiziție. Tragedia este că dacă vom fi nevoiți să vindem vreodată, nimeni nu ne va oferi aproape 100.000 de euro”, a adăugat aceasta.  

Proprietarii nu găsesc meșteri dispuși să îi ajute la renovare

Nu putem găsi meșteri, este foarte greu, deși suntem în Transilvania, nimeni nu este interesat. Suntem oarecum dezamăgiți, probabil de așteptările noastre și, din păcate, acum înțeleg de ce atât de multe case vechi ajung ruine. Pentru că efortul financiar și stresul de a găsi oameni care să le lucreze este enorm. Și este păcat, pentru ca sperăm să readucem la viață o parte din acea zonă”, a mai scris femeia pe grupul Mutat la țară - viața fără ceas.

Răspunsurile la postare nu au întârziat să apară. Mesajul său a strâns sute de comentarii. Mai mulți internați au susținut că se confruntă cu o situație similară.

Renovarea unei case vechi este mai scumpa decât construcția uneia noi. E logic, având in vedere că trebuie să cureți, dai jos, pe alocuri dărâmi și construiești la loc”, a comentat un internaut. „Deloc rentabila o casa mare. Va propun sa vindeți o jumătate din ea la persoane care va plac bineînțeles si să colaborați atât la recondiționarea casei cat si pe viitor. Este greu dar nu imposibil”, a mai scris cineva. „În zona Făgărașului am cumpărat şi noi acum 2 ani. Am lucrat de la început cu echipa din sat cu ‘experienţă’. A fost dezastru. Tras de timp, construit strâmb, finisat neglijent”, a mai adăugat cineva în secțiunea de comentarii. 


Comentarii Facebook