Probele de competențe de la BAC nu se mai țin și vor fi echivalate - Propunere


Guvernul a va dezbate un proiect de ordonanță de urgență prin care să se reglementeze situația examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat.

OUG pe educație prevede anularea susținerii efective de către elevi a probelor de competențe de la Bacalaureat 2020. Probele de competențe vor fi echivalate fie cu mediile din timpul anului, fie cu certificate de limbi străine sau de informatică, acolo unde există, spun sursele noastre, scrie edupedu.ro.

Ludovic Orban, declarații cu privire la modificările din educație:

Astăzi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSSU) va declara starea de alertă în cadrul situației de urgență provocate de epidemia de coronavirus

Tot astăzi, CNSSU va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viața și sănătatea românilor

Astăzi va trebui să adoptăm actul normativ, OUG prin care să reglementăm toate măsurile necesare pentru trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, în special acele măsuri care vizează drepturi ale cetățenilor, facilități acordate în perioada stării de urgență și pe care le vom prelungi și dincolo de starea de urgență.

Va trebui să reglementăm toate măsurile necesare în domeniul sănătății, de asemenea în domeniul educației, astfel încât să putem face față provocărilor care categoric vor fi extrem de importante, mai ales în ceea ce privește organizarea examenelor și în ceea ce privește organizarea activităților pe toată perioada stării de alertă.

Aici, doamnă viceprim-ministru Turcan suntem pregătiți cu proiectul de OUG?

Raluca Turcan: Da. Chiar voiam să vă propun pe lista suplimentară a ședinței de zi să introducem acest proiect de Ordonanță de Urgență de prelungire a unor măsuri de sprijin pentru persoane și companii din perioada stării de urgență, care să meargă până la începutul lunii iunie și apoi, pe unele domenii restricționate, în paralel cu măsurile de relansare economică.

Ludovic Orban: Mulțumesc! De acord cu introducerea pe ordinea de zi.

Comentarii Facebook