Sambata 7 Decembrie

Primele imagini cu oraşul monahal construit de Gigi Becali în inima României. „Nu vor intra femeile, nici animale de parte femeiască"


O incursiune în premieră într-un loc în care s-a hotărât că femeile nu vor avea acces. Decizia e a domnului Gigi Becali care finanțează cu sume importante construcția pe un teren de 30 de hectare a unui adevărat oraș monahal, după modelul Athosului.

orasul-monahal-construit-de-gigi-becali-in-inima-romaniei-744690.jpg

Posibila apariţie a unui oraş monahal în inima României ne-a determinat să mergem să vedem ce se întâmplă în satul din apropierea Băilor Olăneşti, staţiunea izvoarelor de aur din Munţii Căpăţânii. Ajungem în faţa pancartei cu numele satului Comanca, pe un drum forestier plin de pietre, greu de parcurs, trecem un podeţ străjuit de stânci şi zărim în depărtare silueta unei mănăstiri de lemn.

orasul-monahal-construit-de-gigi-becali-in-inima-romaniei-744688.jpg

Apariţia unei turme de oi pe o păşune de lângă drum este un indiciu al prezenţei lui Gigi Becali în zonă. Din loc, în loc apar şi pancarte care semnalizează Mănăstirea „Naşterea Prorocului Ioan Botezătorul". Plăcuţa indicatorului roşu e împărţită în două, pe parte inferioară scrie clar: Nu permite intrarea femeilor!

orasul-monahal-construit-de-gigi-becali-in-inima-romaniei-744712.jpg

Odată ajunşi, stareţul mănăstirii, Protosinghel Casian Hunca, ne povesteşte că George Becali a fost impresionat de loc şi vrea să construiască acolo Muntele Athos românesc.

100 de chilii și 5 mănăstiri

Administratorul mănăstirii spune că George Becali a cumpărat cele 30 ha pentru construcţia oraşului monahal în 2020, iar în februarie anul trecut a început construcţia primei mănăstiri, cea de călugări, care e gata în prezent, împreună cu 3 chilii. La finalul proiectului vor fi 100 de chilii şi 5 mănăstiri, cea mai mare, a cărei construcţie va începe în primăvară, va avea o lungime de 35 de metri.

orasul-monahal-construit-de-gigi-becali-in-inima-romaniei-744689.jpg

Orice investiție în zonă aduce profit imaginii stațiunii, deci nu se pune problema să nu reprezinte un punct de atracție și turismul pastoral să se dezvolte spre binele stațiunii și tuturor oamenilor din zonă", a explicat Gheorghe Dumitraşcu, administratorul mănăstirii, pentru Antena 3. 

În prezent mănăstirea e populată cu 3 vieţuitori, aşa cum spune stareţul, care ţin rânduielile slujbelor de la lăcaşele de cult de pe Muntele Athos, dar în viitor sunt aşteptaţi şi alţi călugări, din ţară şi din străinătate.

Comentarii Facebook