Prima țară care și-a imunizat întreaga populație adultă


Autoritățile din Gibraltar au reușit să doboare toate recordurile în materie de vaccinare. Toată populația adultă din Gibraltar a fost imunizată împotriva coronavirusului iar procesul de vaccinare a fost declarat încheiat.

Sunt încântat să anunț că Gibraltar și-a vaccinat întreaga populație adultă”, a spus Matt Hancock, ministrul Sănătății din Marea Britanie.

Ministrul a precizat că Londra a oferit sprijin acestui teritoriu britanic în timpul pandemiei, precum și vaccinuri, așa cum s-a procedat în toate teritoriile britanice. 

Autoritățile locale au confirmat, la începutul săptămânii, că acest teritoriu urmează să-și încheie programul de vaccinare datorită sprijinului acordat de Marea Britanie.

Gibraltar: 13% din populație s-a infectat cu COVID-19

În Gibraltar au existat puține cazuri de infectare cu tulpina britanică, iar tulpina sud-africană sau cea braziliană nu au fost detectate.

Situat în sudul peninsulei iberice, Gibraltar are o suprafață de doar aproximativ 7 kilometri pătrați și o populație de 34.000 de oameni.

Autoritățile au consemnat 4.263 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, potrivit OMS. Dintre cei infectați, 94 au murit, iar în prezent sunt 26 de oameni bolnavi, dintre care 10 nerezidenți.


Comentarii Facebook