Miercuri 21 Februarie

Prietena Cristinei Țopescu a vorbit despre depresia acesteia și că o ducea prost cu banii


Prietena Cristinei Ţopescu, cea care a anunțat încă de luni că aceasta nu s-a sinucis, a revenit cu noi precizări. Aceasta era vecină cu fosta prezentatoare TV și a spus că o ducea rău cu banii. 

Numele meu este Diana Maria. De formaţie sunt jurnalist. Am lucrat Evenimentul zilei, biroul de presă Iaşi, sub conducerea domnului Daniel Condurache, la Gazeta de Sud si din 2004 am trecut în online. Pe Cristina Ţopescu am cunoscut-o în 2015 la primul marş Colectiv care a fost organizat de una din prietenele şi vecinele mele, Oana Voicu. Ea se afla printre organizatori. Atunci ne-am cunoscut (...) şi a fost un fel de amor la prima vedere, pentru că în momentul în care Cristina a aflat că eu am o boxeriţă şi o maidaneză adoptată m-a văzut şi m-a privit altfel, pentru că aşa era Cris”, a relatat prietena Cristinei Ţopescu, într-un fişier audio postat pe pe pagina de Facebook oficială a jurnalistei.

Cristina Ţopescu a trăit greu după ce a trebuit să părăsească Antena 3, fără ca cei care acum plâng la televizoare să o ajute cumva. 

Au fost vorbe în vânt. Îi văd pe mulţi dintre foştii noştri colegi de breaslă cum plâng la televizor şi cum vorbesc despre veleităţile de mare jurnalist ale Cristinei Ţopescu. Dacă aţi fi considerat-o un mare jurnalist şi dacă aţi fi iubit-o, aţi fi ajutat-o în aceşti ultimi ani în care i-a fost îngrozitor de greu. I-aţi promis lucruri, i-aţi promis colaborări şi când Cristina vă suna să vă întrebe dacă se concretizează acele planuri făcute împreună, voi nu mai răspundeaţi la telefoane şi la mesaje”, mai scrie aceasta.

Cristina Țopescu era foarte implicată în ajutarea animalelor. ”Monica Pop a spus că draga noastră Cris era depresivă. Nu vi se pare normal? Cristina nu avea serviciu, îngrijea în 2015, 12 căţei plus hărnea maidanezi din 7 locuri, care s-au făcut 8. Cristina plătea tratament din buzunarul propriu. Singura ei grijă era să aibă bani pentru următoarele lucruri: chirie, utilităţi, benzină şi câte un pachet de ţigări. Ei nu îi trebuia nimic. Toţi banii mergeau pe castrări, mâncare pentru căţei, tratamente. Se vorbeşte despre o Cristina Ţopescu pătimaşă, a fost un conglomerat antagonic de stări, de trăiri, de inteligenţă sclipitoare, dublată de o sensibilitate anume, dar şi de duritate si agresivitate. Da, Cris intrase într-o depresie. Nu avea serviciu, avea promisiuni. Începuse să aibă datorii, a reuşit să plătească o parte dintre ele. Dar Cristina a fost o luptătoare”, mai spune aceasta.

Diana Maria a mai afirmat că vecina ei nu s-a sinucis.

Cum să nu devină Cristina tristă când, după ce a murit tatăl ei toţi prietenii au sunat-o. Unul nu a intrebat-o, deşi ştiau că nu lucrează: Cristina, ai cu ce să îţi plăteşti chiria, ai unde să stai? Numele sonore care fac azi rating cu numele Cristinei şi-au prezentat condoleanţe. (...) Am hrănit-o pe Cristina, am dormit cu Cristina pentru că era dărâmată. (...) Nu spuneţi prostii despre Cristina, pentru că nu aţi cunoscut-o”, spune prietena jurnalistei.

Cristina Țopescu a reușit să își găsească un loc de muncă și era fericită. ”Cristina îşi găsise serviciu, era fericită. (...) Era un fel de mini club între vecine. Mă intrebau: ai văzut-o pe Cristina? ”Nu am văzut-o din data de 19. (...) Stai s-o sun şi eu”. Telefoanele sunau în gol. Am conchis că e posibil să fie supărată pe noi pentru că nu îi făcusem o invitaţie expres de sărbători. (...) Nu mi-am făcut griji pentru că o vedeam activă pe Whatsapp. pe Facebook. Am vorbit cu Ina (...) relaxat. Nu ne ţineam în chingi, erau lucruri relaxate. Am dat o raită, căţeii se vedeau, dar nu părea nimic suspect. Duminică, însă, când am sunat iarăşi, i-am trimis mesaje, îi lăsasem şi un bilet în uşă. Nu am primit niciun răspuns. (...) Cristina nu avusese probleme de sănătate majore, analizele erau ok. Eu ţipam „Cristina!”. Ina, prietena noastră comună a spus că poate a plecat în străinătate”.

Vecina Cristinei Țopescu a aflat că de două săptămâni nu mai luase mâncare pentru câini și a văzut în curte doi câini căzuţi: ”Cristina a murit cum a spus că îşi doreşte să moară - în somn, cu căţeii. În mod sigur, nu a suferit. Poziţia în care era, cum dormea ea ca un bebeluş. (...) A fost un om cu totul deosebit. Avea un cuvânt preferat: iubire”.

Comentarii Facebook