Preotul care a poftit la soția aproapelui, apărat de localnici, deși ar fi „poftit” și la alte vecine: „Problema e că s-a aflat”


Scandalul sexual din judeţul Iași, după ce un preot ar fi fost prins la amantă, atinge alte cote! Reamintim că totul a început după ce preotul a încălcat două din cele zece porunci: a poftit la soţia aproapelui şi a preacurvit. Soţul femeii a aflat, şi-a agresat partenera, iar apoi a a cerut compensaţii financiare de la părinte. Faţa bisericească a înregistrat şantajul şi, la presiunea preotesei, l-a dat pe bărbat pe mâna poliţiei. Bărbatul înşelat, în vârstă de 52 de ani a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile, pentru şantaj, dar şi pentru loviri.

Înainte de şantaj a fost adulterul

Cu soţul plecat la muncă în străinătate, nemulţumită de căsnicie, tânăra a început să treacă mai des pe la preotul care i-a cununat. Din vorbă în vorbă, părintele a chemat-o la el acasă să o consoleze. Furios, soţul înşelat i-a cerut socoteală preotului din Iaşi. După ce a aflat de escapada soţiei, bărbatul înşelat nu a stat prea mult pe gânduri şi a venit la biserică pentru a discuta cu preotul. Chiar în interiorul lăcaşului de cult a negociat cu acesta preţul tăcerii sale pentru a nu afla toată localitate ce s-a întâmplat între ei. Bărbatul a considerat că i se cuvin compensaţii financiare de 20.000 euro. Despre şantaj însă a aflat şi preoteasa, care n-a vrut să cedeze şi a anunţat poliţia. Oamenii legii au organizat un flagrant şi, când preotul s-a întâlnit cu bărbatul încornorat să predea prima tranşă de 5.000 de euro, soţul a fost arestat pentru şantaj şi violenţă în familie. Pe numele bărbatului a fost emis şi un ordin de protecţie.

femeia.jpeg

Ce spun localnicii și Mitropolia despre scandalul sexual de la biserică

La trei zile de la scandalul sexual care a zguduit micuţa comună din Iaşi, biserica e închisă. De ruşine, preotul nu mai iese din casă. „Problema e că s-o aflat, asta mai mare problema, că dacă nu se afla, avea şi el un duhovnic, mărturisea, aşa ... e ceva ruşinos şi pentru noi", spune un localnic. 

Ea e de vină dacă ... mă scuzaţi!", crede un altul. „Eu am lucrat vreo 21 de ani la biserică, în general se comporta frumos. Dar fiecare om are scăparea lui şi asta e", comentează un bărbat. „Eu m-am dus într-o zi la muncă şi, fiind aşa cald, aveam o fustă cam scurtă să zic. Şi mi-a spus: Ioana, ce sexi eşti azi", mărturiseşte o femeie. 

Părintele nu mai are voie să slujească. „După ce se va vedea în ce măsură e sau nu vinovat, se va comunica o eventuală pedepsire a sa", declară Constantin Sturzu, preot Mitropolie. Tânăra agresată nu s-a mai întors în sat, femeia este acum într-un centru pentru victimele violenţei în familie. 

Comentarii Facebook