Copilaș de 2 ani, răpit din faţa curţii. Bunica celui mic, șocată de cele întâmplate: „Mi-a spus că a visat că trebuie să ia un copil. M-a şocat”


Un copil de doi ani și jumătate a fost răpit din fața curții bunicilor de un bărbat necunoscut. Cel care a dat alarma a fost fratele bunicii celui mic, care a și pornit pe urma individului. După câteva minute, acesta a reușit să recupereze copilul, însă răpitorul a reușit să scape. Polițiștii l-au prins ulterior, aproape de locul în care s-a petrecut totul. 

Întâmplarea şocantă s-a petrecut luni, 25 iulie, în Râmnicu Sărat în jurul orei 13:00.  Băieţelul se afla în faţa curţii bunicilor. Pentru câteva minute, bunica l-a lăsat pe copil în grija unei rude. A fost exact momentele în care un individ s-a furişat pe lângă gard, până la cel mic, l-a luat pe sus şi a rupt-o la fugă, cu el în braţe. „L-am auzit pe fratele meu: ‘Mă, lasă copilul! Mă, lasă copilul!’ ”, a declarat bunica celui mic. 

Fratele femeii şi-a dat seama repede că nu este vorba despre vreo glumă şi a plecat în urmărirea răpitorului. A reuşit să-l prindă după câteva minute. Disperat, cu lacrimi în ochi, fratele bunicii copilului l-a smuls pe cel mic din braţele individului. „Am ieşit. Aproape de trecerea de pietoni, l-am văzut pe fratele meu cum i-a luat copilul din braţe unui individ”, a mai spus femeia. 

Răpit chiar din faţa casei

Când bunica băieţelului l-a întrebat de ce a vrut să-l răpească pe cel mic a primit un răspuns halucinant. „L-am întrebat. De ce l-ai luat? De trei ori mi-a spus că a visat că trebuie să ia un copil. M-a şocat. Deci, nu-mi venea să cred. Tremuram toată”, spune bunica băiețelului. 

Individul s-a făcut apoi nevăzut. După ce şi-au revenit din şoc, rudele copilului au anunțat Poliţia. Oamenii legii au reuşit să-i dea de urmă.

Tânărul a fost interceptat în scurt timp, în proximitatea locului comiterii faptei, iar poliţiştii au stabilit că este vorba despre un bărbat de 33 de ani din Vâlcelele”, a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Buzău, potrivit observatornews.ro

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Dacă se va stabilii că a avut discernământ în momentul comiterii infracţiunii, acesta riscă ani grei de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.


Comentarii Facebook