Preoţii se roagă pentru plafonarea preţurilor la energia electrică


Slujitorii Domnului se roagă ca biserica să se afle printre instituțiile care vor beneficia de compensarea preţurilor la energie.

În ianuarie am plătit 2.500 lei pe încălzire, dacă bisericile, instituțiile de cult nu vor fi introduse în aceasta OUG, așa cum a spus domnul Ciolacu.

La un calcul simplu aş achita pe cea mai friguroasă luna 150 de milioane de lei. 15 mii lei, ceea ce este foarte mult”, spune Cosmin Necşoiu, purtător de cuvânt Episcopia Severinului și Strehaiei.

Avem 2 surse de încălzire, una este cu aerul condiționat , dar dacă am fi sinceri, e costisitor, nu consumă puțin şi cea de-a doua sursă de încălzire este încălzirea cu lemne, în aceasta sobă.

Am înlocuit treptat becurile clasice în primul rând, ca şi economie, cu cele economice”, spune şi Gabriel Pacioga, preot paroh biserica Magheru.

Arhiepiscopul Tomisului crede că autorităţile vor trece biserica pe lista instituțiilor care vor beneficia de plafonarea şi compensarea preţurilor la energie.

Întrucât suntem cu multă grijă față de oamenii necăjiți, de toți cei ce nu au cele necesare, vin şi nu-i refuzăm, ar trebui ca şi în această situație de criză biserica să fie şi ea intre instituțiile care au preţurile plafonate la energie”, a spus ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Comentarii Facebook