Un bărbat cu certificat de nevăzător a obținut permisul de conducere cu ajutorul soției. După divorț, femeia a spus totul


Situaţie fără precedent în Oradea, acolo unde un bărbat care deţine certificat de nevăzător a reuşit să obţină permisul de conducere. Ajutat de partenera de viaţă acesta a reuşit să modifice actele medicale. Totul ar fi ieşit la ivelă însă atunci când cei doi au divorţat.

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals pentru că au măsluit rezultatul analizelor oftalmologice, astfel încât bărbatul cu probleme de vedere să-şi poată reînnoi permisul de conducere. Frauda a ieşit la iveală când cei doi au divorţat.

Cum s-a întâmplat totul

Întreaga poveste s-a petrecut în 2018. Orădeanul avea o ofertă pentru a se angaja şofer la o firmă de curierat în Elveţia, însă pentru acest lucru trebuia să-şi reînnoiască permisul de conducere. Numai că suferea de o problemă gravă de vedere, avea chiar legitimaţie de nevăzător, ba chiar şi dosar depus pentru a se pensiona din motive medicale, potrivit ebihoreanul.ro.

Însă femeia a decis că nu pot pierde oportunitatea: a completat cu numele ei formularul, a obţinut avizul favorabil, pe baza controalelor sale medicale, iar apoi a şters propriul nume şi l-a trecut pe al soţului.

După divorț, orădeanca şi-a denunţat fostul soţ la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, dar, pentru ca ea să scape, a pretins în faţa anchetatorilor că bărbatul a forţat-o să-şi facă analiza oftalmologică şi tot el ar fi făcut falsurile în fişa de consultaţie depusă la dosarul înaintat Serviciului Permise.

Cercetările făcute de anchetatori, care au solicitat şi o expertiză grafologică, au arătat că povestea cu falsul e reală, doar că scrisul de pe document este al femeii şi nu al fostului soţ, cum a vrut ea să se creadă.

Femeia s-a ales cu un an de închisoare, în timp ce fostul soț a primit doar 3 luni în spatele gratiilor

Orădeanca a primit 1 an de închisoare, iar fostul ei soţ s-a ales cu 3 luni de închisoare, pedepse a căror aplicare a fost amânată pe o perioadă de supraveghere de 2 ani. Totodată, instanţa a anulat şi fişa medicală falsificată, astfel că, implicit, orădeanul va rămâne fără permis de conducere, pentru reînnoirea căruia va trebui să se prezinte în faţa medicilor.

Hotărârea judecătorească nu este definitivă. Atât cei doi, cât și procurorii o pot ataca, cu apel, verdictul final urmând să fie pronunţat de Curtea de Apel Oradea.


Comentarii Facebook