Preot condamnat, după ce a fost prins cu o alcoolemie de 2,8 la mie. A spus că a trebuit să bea la slujbă


Un preot din Iași a fost condamnat la un an de închisoare, fiind prins la volan cu peste 100 km/h și cu o alcoolemie de 2,8 la mie. Părintele s-a apărat în instanță, spunând că a fost nevoit să bea vin la slujbă.

În seara zilei de 2 august 2017, preotul a fost prins băut la volanul unui autoturism pe care îl conducea cu peste 100 de kilometri la oră. A fost dus la analize de sânge și a rezultat o alcoolemie de 2,8 la mie. 

Pentru a se apăra, preotul a spus că slujise la biserica mănăstirii Sf. Ierarh Glicherie Mărturisitorul din Slătioara de la ora 4:00 până la 12:00, când a băut un pahar de vin. El a fost prins la Iaşi, deoarece urma să meargă cu avionul în Anglia.

Consumul de băuturi alcoolice declarat este fără îndoială unul nereal deoarece valoarea extrem de ridicată a alcoolemiei, 2,8, nu putea fi atinsă doar din consumul unui pahar de vin de 250 ml, astfel cum a susţinut inculpatul. În starea avansată de ebrietate în care s-a aflat, inculpatul a parcurs un traseu foarte lung, peste 100 km, pe un drum european, pe timp de zi, în condiţii de trafic intens.

Numai întâmplarea a făcut ca niciunul din ceilalţi participanţi la trafic să nu fie pus efectiv în pericol de modul de deplasare al inculpatului. Lipsa unor consecinţe concrete nu poate fi în niciun caz un argument în favoarea inculpatului, acesta neavând niciun merit în evitarea producerii unor evenimente rutiere”, au arătat procurorii.

Preotul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, scrie Ziarul de Iași.

Comentarii Facebook