Preot, acuzat că cere prea mulți bani pentru slujbe și nu dă chitanțe. „Plecase la mare şi ştia că mortul e în curte”


Un preot din comuna Brazi, Prahova, este acuzat că cere bani mulți pentru a oficia slujbele, fără a elibera chitanțe pentru asta. Mai mult, o familie l-a reclamat la Patriarhie după ce a fost nevoită să plătească sute de lei preotului, groparului, dar și femeii de la lumânări. 

Protoieria Ploiești – Sud, în faţa căreia răspunde preotul, spune că astfel de servicii sunt benevole şi nu ar trebui ca enoriaşii să plătească vreo taxă. Anișoara Arsenie, din satul Bătești, comuna prahoveană Brazi, și-a înmormântat soțul, decedat la 77 de ani. Femeia a avut surpriza ca în loc de compasiune şi vorbe de mângâiere sufletească... să fie obligată să scoată bani grei din buzunar pentru a-și îngropa bărbatul, scrie observatornews.ro.

Am avut probleme cu groparul, am avut probleme cu femeia de la lumânări care nu e angajată şi ne cere bani pentru curăţenie, pentru tras clopotul", a declarat Anişoara Arsenie, soţia unui bărbat decedat. Despre comportamentul preotului Aurelian Paraschivescu vorbesc și cei doi gineri ai decedatului. „Am obţinut cu greu o chitanţă în valoare de 700 de lei de la preot, asta în urma insistenţelor noastre, ale familiei”. 

Am avut un caz aici cu bunica, am vorbit cu dânsul şi urma să înmormântăm persoana. Dânsul n-a mai apărut. L-am sunat, dânsul plecase la mare, şi ştia că mortul e în curte. La 3 zile a apărut în curte la mama soacră şi i-a cerut banii deşi nu a venit la înmormântare", a declarat Petre Chirilescu - ginerele decedatului, pentru sursa citată. 

Reprezentanții Protoieriei Ploiești – Sud spun că serviciile bisericești nu au tarife. Fiecare poate oferi sau nu bani preotului, acesta neavând dreptul să impună o taxă.

Comentarii Facebook