Povestea din spatele fotografiei cu rusul care s-a predat cu tot cu tanc. Cum s-au asigurat ucrainenii că Mișa nu le organizează o ambuscadă


Imaginea cu un soldat rus aflat lângă tancul pe care l-a predat ucrainenilor a devenit virală. Un jurnalist a aflat povestea rusului care a venit cu tancul și s-a predat forțelor locale, citând serviciile secrete ucrainene care au spus că i-au trimis un SMS, acesta i-a sunat înapoi și au stabilit un loc de întâlnire, notează hotnews.ro.

Un soldat rus pe nume Mișa și-a adus tancul la serviciile de informații militare ucrainene. Aceștia identifică în mod regulat telefoanele soldaților ruși și le trimit prin SMS condițiile de predare. El i-a sunat înapoi și le-a oferit predarea în schimbul banilor și al siguranței”, a scris, pe Twitter, Kyrylo Loukerenko, jurnalist și director executiv al Radio Hromadske.

Au aranjat un loc sigur de întâlnire și au folosit o dronă pentru a se asigura că nu este vorba de o ambuscadă. El a spus că restul echipajului său a dezertat din unitate, iar moralul militarilor ruși este scăzut în general”, potrivit sursei citate.

Încă din primele zile ale războiului oficialii ucraineni le-au transmis soldaților din forța de invazie a lui Putin că vor beneficia de amnistie totală și 5 milioane de ruble (48.000 de dolari) dacă se predau în mod voluntar. Piloții avioanelor sau a elicopterelor, au posibilitatea să câștige și mai mulți bani, dacă refuză să lupte. Piloții care vin cu tot cu aeronave vor primi 1 milion de dolari de la oficialii ucraineni, în cazul unui elicopter remunerarea este de 50.000 de dolari. 

Comentarii Facebook