Polonia trimite o echipă medicală în România, pentru a ajuta în lupta împotriva pandemiei de COVID


O echipă medicală din Polonia va fi trimisă în țara noastră, pentru a ne ajuta în lupta împotriva pandemiei, a anunțat premierul polonez Mateusz Morawiecki, pe Twitter.

Din cauza situației extrem de dificile din România, cauzată de COVID-19, după consultările cu președintele României Klaus Iohannis și prim-ministrul Florin Cîțu, am decis să trimitem o misiune medicală în România. Să trecem împreună peste asta!”, a anunțat șeful executivului polonez, într-o postare.

România merge din rău în mai rău

În ultimul timp, situația epidemiologică din România s-a înrăutățit cu repeziciune. Numărul de cazuri noi de infectare a crescut considerabil, iar spitalele sunt în pragul colapsului.

Autoritățile au activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene și mai multe țări ne-au venit în ajutor. Din cauza numărului insuficient al paturilor din secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, mai mulți oameni au fost transferați la spitale din afara țării.

Totodată, echipe de medici din Republica Moldova și Danemarca au venit în România, pentru a ajuta în spitale și mai multe țări din UE ne-au trimis echipamente medicale și tratamente pentru COVID-19.


Comentarii Facebook