Polițiștii au dat sute de amenzi, după controlarea taximetriștilor din zona aeroporturilor. Un șofer a fost prins drogat


Polițiștii de la Transporturi au aplicat zeci de amenzi în valoare totală de peste 21.000 de lei, în umra unei acțiuni de control privind legalitatea taxiurilor și a mașinilor închiriate din zona aeroporturilor din România. 

Polițiștii Direcției Transporturi au făcut săptămâna aceasta controale în zonele aeroporturilor din România pentru a verifica modul în care este respectată legislația în domeniul transportului de persoane cu taxiuri și mașini închiriate. Au fost aplicate 75 de amenzi contravenționale în cadrul acțiunii, în valoare totală de 21.295 de lei.

Un șofer a fost depistat drogat la volan 

Un şofer a fost depistat drogat la volan, iar pentru patru autovehicule au fost retrase certificatele de înmatriculare, din cauza unor defecţiuni tehnice sau dotări nepermise de lege. „Au fost verificate 195 de autovehicule, legitimate 221 de persoane şi aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.295 de lei”, potrivit reprezentanților Inspectoratului General al Poliției Române. 

Foarte mulți taximetriști români nu respectă regulile 

Din totalul sancţiunilor, 21 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, 46 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi opt la alte acte normative.

Totodată, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase patru certificate de înmatriculare şi reţinut un permis de conducere.

La activităţile de control au participat poliţişti din cadrul structurilor de poliţie transporturi, structurilor de poliţie rutieră şi jandarmi.


Comentarii Facebook