Un băiețel a murit brusc după ce a băut o gură de apă rece pe caniculă. Familia deplânge copilaşul pierdut pe vecie la doar 5 ani


Caz tragic în Egipt, unde părinții unui băiețel de doar 5 ani se pregătesc de înmormântare, micuțul  a murit brusc, după ce a vrut să se răcorească pe caniculă, toropit de temperaturile de peste 40 de grade Celsius. Samir a băut apă rece ca gheaţa, iar gestul i-a fost fatal. 

Ziua fatidică începuse ca oricare alta pentru Samir Mohamed, care ieşise la plimbare cu bicicleta, alături de mai mulţi copii din vecini. Se jucau cu toţii în oraşul egiptean Tanta, situat între Cairo şi Alexandria, când micuţul de 5 ani s-a oprit să bea o gură de apă. S-a prăbuşit imediat la pământ, iar medicii nu au reuşit să-i salveze viaţa. Copilul a decedat în drum spre spital. Care este, totuşi, motivul morţii misterioase? Doctorii spun că de vină ar fi probleme legate de circulaţia sângelui. 

Cardiologii avertizează că apa rece, consumată la temperaturi mult prea scăzute, poate avea efecte catastrofale asupra inimii şi sistemului circulator. Când consumăm apă rece brusc, mai ales după ce am făcut efort fizic, acest lucru poate duce la stimularea nervului vag, cel care controlează în mare măsură funcţii importante ale organismului, inclusiv bătăile inimii. Poate provoca aritmie cardiacă şi chiar oprirea inimii. Astfel, pune în pericol viaţa oamenilor, relatează Mirror. 


Comentarii Facebook