Plaja din Mamaia, care a fost refăcută și lărgită, acum s-a păbușit! Sunt diferențe de nivel de 3 metri - FOTO


Cu mai puțin de o lună și jumătate până la deschiderea sezonului estival 2023, plaja din Mamaia nu este încă pregătită, fiind afectată de problemele apărute după ce s-a prăbușit în luna ianuarie. 

Diferență de nivel absolut surprinzătoare, pe alocuri și de 3 metri, risc de accidente, acestea sunt doar câteva dintre ”ingredientele” care îi fac pe privitori să fie din ce în ce mai nemulțumiți și să se întrebe cine ar fi vinovații, scrie Gândul.info.

Compania Boskalis care a făcut lucrarea ridică din umeri și pasează responsabilitatea la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.

Specialiștii Administrației spun că vor interveni ei. 

Ceea ce putem observa astăzi pe o parte din lungimea plajei noi din Mamaia este manifestarea acestui fenomen și formarea în zona de interfață (la linia țărmului) a unei zone asemănătoare unei mici faleze. Denumirea fenomenului este de cliffing și se produce și pe plajele naturale, însă la o scară mai mică.

Intervenția umană asupra profilului plajei a creat un dezechilibru inițial, care se va corecta natural prin acțiunea valurilor asupra plajei. În anii următori, fenomenul va scădea în intensitate, până la atingerea stabilității, când acesta nu se va mai manifesta semnificativ”, au transmis specialiștii ABADL.

Capture.JPG

Capture1.JPG

Comentarii Facebook