Miercuri 24 Aprilie

Peste 60 de oameni, dintre care 14 copii, sunt blocați la cabana lovită de o avalanșă uriașă, pe Transfăgărășan


Zeci de adulți și copii sunt blocați la Cabana Capra care a fost lovită ieri noapte de o avalanșă puternică. Autoritățile se chinuie să intervină de mai multe ore, însă până acum fără rezultate.

Oamenii nu pot coborî acum. Se acționează cu utilaje și din aval și din amonte pentru că există utilaje și sus, la cabana Capra. Din fericire, oamenii nu sunt în nici un fel de pericol. Cabana are încălzire, are tot ce-i trebuie. Este un hotel până la urmă, nu este o căsuță. Este un hotel de trei stele, care are tot ce-i trebuie. Când se va reuși deszăpezirea ca să poată să fie coborâți... că așa noi am putea să-i luăm prin zăpadă, dar în mod sigur sunt foarte mulți care nu au echipamentul necesar și atunci o să ținem cont de acest aspect și încercăm să ajungem la ei cu utilajele. 

Utilajul acum este la lucru. Acum nu mai ninge, nu mai este nici viscol. O să dureze deszăpezirea, pentru că sunt patru kilometri până la primul punct deszăpezit, patru kilometri până la cabană, deci o să dureze câteva ore. Toți sunt în regulă, nu avem urgențe medicale, nu sunt gravide" a declarat Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș, la Antena 3.

Polițiștii avertizează că Transfăgărășan este închis de la kilometrul 104.

​​DN7 C Transfăgărășan este închis traficului rutier de la kilometrul 104 încă de la data de 30 octombrie a anului trecut iar acest aspect este semnalizat prin indicatoare rutiere de-a lungul Drumului Național 7C, dar și prin indicator și barieră mobilă la kilometrul 104", a precizat Mădălina Epure Inspectoratul Poliției Județene, Argeș.

Comentarii Facebook