Peste 130 de arestări, într-un dosar deschis de Europol pentru trafic de persoane. Rețeaua internațională acționa și în România


Forţele de poliţie din ţările participante şi angajaţii inspectoratelor de muncă au arestat peste 130 de infractori şi au identificat în jur de 60 de suspecţi şi circa 130 de potenţiale victime, într-o operaţiune la nivel european susţinută de Europol, informează marţi, 5 iulie, un comunicat al organizaţiei europene.

Acţiunea comună care a vizat traficul de persoane a avut loc în perioada 6-13 iunie, an în curs, şi a fost coordonată de Frontex cu participarea a 22 de ţări şi a Interpol.

Au fost identificate 130 de victime, printre care și 12 minori

Peste 22.480 de oameni ai legii au participat la acţiune, în timpul căreia au fost efectuate verificări la frontierele terestre, maritime şi aeriene, precum şi pe rutele foarte utilizate spre Europa.

Acţiunea a dus la peste 130 de arestări şi la identificarea a încă 60 de suspecţi, fiind iniţiate în plus peste 100 de noi investigaţii. În total, au fost identificate peste 130 de posibile victime ale traficului de persoane, cel puţin 12 dintre acestea fiind minore. De asemenea, verificările au dus la depistarea a peste 220 de documente falsificate.

În timpul operaţiunii comune s-au efectuat controale în 13.500 de locuri şi asupra a 193.020 de vehicule. În acelaşi timp, au fost controlate 970.440 de persoane şi 101.790 de documente.

Minorii, grupul cel mai vulnerabil, fiind exploatat și traficat cel mai des

Oamenii legii au verificat identitatea a peste 11.130 de minori, care rămân grupul cel mai vulnerabil care este traficat şi exploatat, potrivit Europol. Mulţi dintre ei cad victime exploatării sexuale, sunt forţaţi să cerşească sau să comită infracţiuni mărunte şi trafic de droguri. De asemenea, ei pot deveni victime ale exploatării prin muncă şi sclaviei domestice, notează hotnews.ro

Europol a susţinut coordonarea activităţilor operaţionale, a facilitat schimbul de informaţii şi a furnizat sprijin analitic.

Ţările care au participat la acţiune sunt Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Lituania, Ţările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Bosnia şi Herţegovina, Liechtenstein, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, Ucraina şi Regatul Unit.


Comentarii Facebook