Sambata 28 Ianuarie

Perseverența hoților români! Cum a furat un tânăr o mașină cu ajutorul Facebook


Un tânăr din Mangalia a reușit să fure mașina unui bărbat folosindu-se de un anunț postat pe Facebook.

Mai exact, un bărbat din Mangalia și-a pierdut cheile de la mașină când se afla cu familia în oraș și s-a oprit la un stand de vin fiert. Proprietarul standului a găsit cheile, apoi a postat un anunț pe Facebook prin care încerca să dea de aparținător.

Astfel, un tânăr a profitat de bunăvoința celui care a găsit cheile și s-a dat drept proprietarul acestora. Hoțul a cutreierat apoi străzile din Mangalia încercând fiecare mașină să vadă dacă se deschide, până când a găsit-o pe cea potrivită.

Azi după amiază (n.red. vineri) când am dat sa plec de la muncă, ieșind în stradă , am descoperit că...îmi lipsește mașina ! Inițial am crezut că am uitat eu unde am parcat-o , am verificat toată strada după care , fiind într-o confuzie totală, am intrat pe camerele de supraveghere de la locul de muncă. Și am descoperit că, în urma cu aproape o oră, pe camere apare un pusti care deschide mașina , se urca în ea și....pleacă ! Am sunat imediat la 112 pentru a raporta furtul. Imediat o echipă operativă s-a deplasat la fata locului unde a vizionat imaginile. Au dat mașina în urmărire în timp ce eu am plecat cu dânșii la sediul politiei pentru a completa hârțoagele de rigoare.... Tot atunci am descoperit ca îmi lipsește una din cheile mașinii. La nici o oră de la constatarea furtului, mașina a fost găsită în trafic pe strada Negru-Vodă, cu făptașul la volan . A fost arestat pe loc . Mi-am recuperat mașina care , din fericire , este intactă... Și acum începe povestea : și eu și polițiștii eram foarte curioși cum a ajuns individul în posesia cheii...

Am aflat de la făptaș....

Ei bine , cu o seară înainte am fost cu familia în piața din centru , unde am cumpărat de la una din căsuțe vin fiert. Probabil că, în timp ce scoteam banii, cheia a căzut din borsetă( nu am fost cu masina mea in acea seara ,altfel as fi observat lipsa cheii pentru ca nu as mai fi putut sa pornesc masina).

Ei bine se pare ca proprietarul tarabei a găsit cheia și a încercat să facă un lucru bun ,dar prost gândit. A postat pe aceasta comunitate un anunț că a găsit cheia . Postarea este aici https://www.facebook.com/…/1428…/permalink/2479050695745043/ (a șters-o între timp)

Hotul, un tinerel cu antecedente în domeniul furtului auto, fără permis ,a văzut anunțul și l-a contactat pe cel care a postat spunându-i ca este cheia de la mașina lui. Din păcate proprietarului tarabei nu i-a trecut prin cap sa verifice dacă asa este , i-a dat pur și simplu cheia... Ei bine, cu cheia în posesie , individul a cutreierat jumătate de zi Mangalia încercând diferite mașini Opel pana ce a ajuns la a mea, care a răspuns la comanda cheii.... Restul se înțelege de la sine”, a scris păgubitul pe Facebook.

Polițiștii constîțeni au reușit să îl identifice rapid pe hoț, stabilind că este vorba despre un tânăr de 22 de ani din Cernavodă, care nu avea nici permis de conducere. Conform oamenilor legii, acesta este suspectat și de alt furt, petrecut în 22 decembrie. 

Comentarii Facebook