Pedeapsă inedită pentru o adolescentă. A fost obligată să stea acasă în weekend, după ce polițiștii au prins-o la volan fără permis


O tânără nu mai are voie să iasă din casă în weekend, după ce a fost prinsă la volan fără permis. Pedeapsa inedită a fost dată la Suceava. Măsura educativă a apărut acum câțiva ani în Codul Penal, fiind destinată minorilor, și gândită să aibă un caracter cât de blând posibil, dar care să aibă totuși și un efect.

O tânără din orașul Rădăuți, județul Suceava, trimisă în judecată pentru că a condus fără permis de conducere când era încă minoră, a fost condamnată să stea la domiciliu în fiecare sfârșit de săptămână, timp de șase săptămâni. Acest tip de pedeapsă se aplică în genere destul de rar, notează Monitorul de Suceava.

Conform sentinței Judecătoriei Rădăuți, tânăra va trebui practic să stea acasă în zilele de sâmbătă și duminică (de la ora 0:00 la 24:00), fiindu-i interzis să se deplaseze în locuri publice. Excepție fac unele cazuri deosebite, care trebuie încuviințate de instanță.

Pe lângă asta, pe parcursul pedepsei, tinerei i se mai pot impune și alte interdicții și obligații de a participa la diferite cursuri de reintegrare socială. Controlul executării măsurii educative și îndeplinirii atribuţiilor de către persoana care exercită supravegherea se realizează de către consilierul de probaţiune sau, după caz, de persoana desemnată de acesta din cadrul unei instituţii din comunitate, potrivit sursei citate. 

Comentarii Facebook