Preot, despre mama sinucigașă de la Timișoara, înmormântată alături de copiii ei, în același sicriu: „Neobișnuit. Ea nu şi-a iubit copiii”


Familia femeii care s-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc din Timișoara, împreună cu cei doi copii ai săi, se pregătesc de înmormântarea celor trei. Mama și copiii au fost așezați împreună, în același sicriu. Părintele Ionel Popescu, purtător de cuvânt la Mitropolia Banatului, spune, despre cazul mamei de la Timişoara, că nu a mai văzut astfel de situaţii, unde trei persoane să fie puse în acelaşi sicriu.

Acest lucru îi poate pune în dificultate pe preoţi, care spun că nu pot face o slujbă obişnuită pentru mamă, dar trebuie una pentru minori. Tatăl copiilor cu care femeia din Timişoara s-a aruncat de pe bloc a decis că cei mici să fie îngropaţi în acelaşi sicriu cu mama lor, scrie Antena 3.

Este neobișnuit şi pentru biserică, însă aceasta a fost voința familiei. Vor fi două slujbe separate. Una pentru copii, în care le va fi rostit numele, se vor trage clopotele la biserică. În cazul mamei, va exista o slujbă specială pentru sinucigaşi, iar în cazul copiilor trebuie să oferim o slujbă normală. Mama şi-a omorât copiii. Şi-a pierdut credinţa în Dumnezeu. 

Nu şi-a iubit copiii, o mamă se jertfeşte pentru copilul ei. Ea nu a făcut aşa. Pentru ea va fi o rugăciune specială permisă de Sfântul Sinod. Nu se va pomeni nici numele ei", a spus părintele Ionel Popescu, vicar eparhial şi purtător de cuvânt la Mitropolia Banatului, potrivit sursei citate. 

Sinuciderea este considerată un păcat foarte grav, iar Biserica Ortodoxă refuză de obicei să facă slujba înmormântării pentru cei care aleg să-şi ia viaţa.

Comentarii Facebook