Patriarhul Daniel a spus o rugăciune pentru încetarea pandemiei de COVID-19


Patriarhul Daniel a rostit la finalul predicii din Paraclisul ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reşedinţa Patriarhală, o rugăciune specială pentru încetarea pandemiei. 

Această rugăciune este foarte folositoare mai ales în această vreme în care toată lumea se confruntă cu pandemia, cu această boală, cu acest inamic nevăzut, dar care seceră vieţi omeneşti şi care introduce teama, frica în toţi oamenii de pe glob”, a spus Daniel.

Această izolare şi această carantină nu trebuie să fie considerată o însingurare, ci un prilej de a spori comuniunea, iubirea smerită faţă de Dumnezeu şi iubirea milostivă faţă de semeni. Să transformăm perioada de criză medicală într-una de întărire în credinţă şi sporire a dragostei!”, comentează Patriarhul.

Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce eşti bogat în milă şi, cu purtarea Ta de grijă cea înţeleaptă, o cârmuieşti viaţa noastră, ascultă rugăciunea noastră, primeşte pocăinţa noastră pentru păcate, opreşte nouă boală molipsitoare (nouă epidemie), precum ai încetat pedepsirea poporului Tău în vremea regelui David”.

Comentarii Facebook