Părinții ucraineni iau măsuri sfâșietoare pentru a încerca să-și protejeze copiii. „Este ca o bucată de hârtie cu informații despre grupa sanguină”


Păriniții din Ucraina au început să își trimită copiii la școală cu stickere pe care este scrisă grupa sanguină a acestora.  Ucrainenii se tem pentru siguranța copiilor lor după ce miercuri, 23 februarie, Rusia a pornit atacul asupra Ucrainei. 

Atacul militar al Rusiei de miercuri, 23 februarie, i-a împins pe ucraineni să ia unele decizii la care nu s-ar fi gândit niciodată. Oamenii din Kiev sunt împietriți de frică, iar părinții au început să ia măsuri disperate pentru siguranța copiilor lor. 

Una dintre măsurile de precauție luate de părinți este trimiterea  la școală a copiilor cu stickere pe care este scrisă grupa lor sanguină, în cazul în care vor avea nevoie de o transfuzie de sânge.

Informația a fost confirmată după ce jurnaliștii de la Today au vorbit cu Vasîl și Marta, doi părinți ucraineni care locuiesc în apropiere de Kiev și au două fetițe, de 5 și 9 ani. Fiica cea mare merge la o școală din centrul capitalei.

Este ca o bucată de hârtie cu informații despre grupa sanguină, numele părinților, numerele de telefon. Nu există o formă unică pentru stickere. Depinde de fiecare părinte în parte. Le scriem și le lipim pe hainele fetelor pentru a le fi de ajutor în cazul unui atac și în cazul în care vor avea nevoie de transfuzie de sânge”, a explicat Vasîl.

Locuitorii Kievului, în stare de șoc după atacul de aseară

Parcă ai fi sub presiune totală tot timpul”, adaugă Vasîl. „Ceea ce scriu oamenii despre aceste atacuri aeriene – pentru mine, este absolut, cum să spun, incredibil. De neimaginat. Și multe dintre acestea sunt cuvinte noi pentru mine. Cuvinte precum „rachete”, „atac aerian” și „adăpost de bombe”. — Nu am folosit niciodată acele cuvinte înainte”, a mai spus acesta.

Cu toate că lucrurile stau din ce în ce mai rău în Ucraina, oamenii își doresc să le ofere o viață cât se poate de normală copiilor lor

Încerc să țin totul sub control”, spune Vasîl. „Vreau ca toți copiii să aibă o viață normală, să meargă la cursurile lor obișnuite, cum ar fi dans, școală de muzică și cercetași, doar pentru a simți o viață normală. Desppre asta ar trebui să discut cu ceilalți părinți, despre lucrurile mărunte din viața copiilor noștri.  Dar ce discut de fapt cu ceilalți părinți? Nimic din toate acestea... Vorbim doar de frică. S-a schimbat  total", a mai adăugat soția lui Vasîl. 


Comentarii Facebook