Papa Francisc neagă zvonurile că ar avea cancer sau că ar vrea să demisioneze. Papa Francisc: „Sunt doar bârfe”


Suveranul pontif a acordat un interviu jurnaliștilor de la Reuters în care a abordat mai multe subiecte, printre care și pe cele legate de o posibilă demisie în viitorul apropiat, dar și cele legate de zvonurile că s-ar confrunta cu probleme de sănătate, mai exact cancer.

Zvonurile legate de demisia papei Francisc au fost alimentate de mai multe evenimente despre care, unii comentatori sugerează că ar fi conectate. Astfel, suveranul pontif urmează să aibă o întâlnire cu cardinalii pentru a discuta o nouă constituție a Vaticanului, să numească noi cardinali și să facă o vizită în L'Aquila.

Suveranul pontif nu a exclus o posibilă demisie în cazul unor probleme de sănătate mai grave

Deși o vizită oficială, mai ales într-un oraș din Italia, poate părea o parte normală a activității pe care o desfășoară conducătorul Bisericii Catolice, cei familiarizați cu istoria papală atrag atenția asupra faptul că această localitate este asociată cu Celestine al V-lea și Benedict al XVI-lea, ultimii doi suverani pontifi care și-au dat demisiile.Papa Francisc a explicat că și el a observat aceste coincidențe, dar a subliniat că nu își dorește să demisioneze. Cu toate acestea, nu a exclus posibilitatea de a renunța la pontificat dacă sănătatea nu îi va mai permite să se ocupe de problemele Bisericii Catolice.

Problemele de sănătate ale suveranului pontif

Interviul a avut loc în ziua în care urma să plece în Republica Democratică Congo și Sudanul de Sud, o călătorie pe care Papa Francisc a trebuit să o anuleze pentru a-și extinde perioada de recuperare pentru genunchiul drept.

Papa Francisc a oferit publicului detalii despre boala sa în premieră, spunând că a suferit o „mică fractură” la nivelul genunchiului atunci când a făcut un pas greșit în timp ce un ligament era inflamat. „Sunt bine, mă recuperez încet”, a explicat acesta.

În timpul interviului, Papa Francisc a respins, de asemenea, zvonurile că un cancer a fost găsit în urmă cu un an, când a suferit o operație de șase ore pentru excizarea unei bucăți de colon din cauza diverticulitei, o afecțiune comună la vârstnici. „Operația a fost un mare succes”, a spus el, adăugând cu umor că medicii „nu mi-au spus nimic” despre presupusul cancer, pe care l-a respins ca fiind „bârfă”.


Comentarii Facebook