Ordonanța militară 5: Suceava intră în carantină! Ce alte măsuri se iau


Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat că prin ordonanță se prevede că judeţul Suceava să intre în carantină.

Autorităţile locale şi judeţene vor aduce la cunoştinţa populaţiei măsurile de intrare şi ieşire din zona carantinată. Accesul se realizează de angajaţii MAI şi MApN”, a spus Vela.

Luni seara a intrat în vigoare Ordonanţa militară numărul 5, din 30 martie.

Se prelungeşte suspendarea zborurilor efectuate spre Italia şi din Italia şi spre Spania şi din Spania, pentru 14 zile, începând cu 6 aprilie 2020

Persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate vor fi obligate să reia ciclul de carantinare, vor suporta cheltuielile de carantinare şi vor răspunde penal

De asemenea, am completat articolul 4 din Ordonanţa Militară 4: Prevederile nu se aplică piloţilor de aeronave şi personalului navigant care zboară către şi din zonele galbene şi celor care nu părăsesc incinta avionului”, a spus secretarul de stat Bogdan despescu.

În perioada 22-29 martie la Suceava au fost înregistrare 22 de decese, din care 9 au fost raportate și au fost comunicate public, precizează Grupul pentru Comunicare Strategică.

Spitalul din Suceava a fost închis în data de 25 martie timp de 48 de ore, iar decesele au fost în rândul pacienților acestui spital.

La acest moment nu avem informații detaliate referitoare la momentul în care au fost prelevate probele pentru persoanele decedate, respectiv dacă acestea au fost prelevate înainte sau după deces”, se precizează în comunicatul GCS.

Comentarii Facebook