”Omul lui Putin” oferit la schimb de Zelenski pentru ucraineni captivi în Rusia


Preşedintele Volodimir Zelenski vrea să îl dea pe deputatul şi omul de afaceri ucrainean Viktor Medvedciuk reținut marți, 12 aprilie, prieten foarte bun al preşedintelui rus Vladimir Putin, la schimb cu ucrainenii captivi în Rusia, scrie Agerpres.

Propun Federaţiei Ruse să schimbăm acest bărbat cu băieţii şi fetele noastre care sunt în prezent în captivitate în Rusia. De aceea este important ca forţele noastre de ordine şi armata să ia în considerare şi această posibilitate”, a spus preşedintele Zelenski într-o intervenţie video postată pe Telegram.

Şi ca Medvedciuk să fie un exemplu pentru voi. Nu a scăpat nici fostul oligarh. Ca să nu mai vorbim de criminalii de o anvergură mai redusă din hinterlandul rus. Îi vom prinde pe toţi”, a adăugat şeful statului ucrainean.

Deputatul Viktor Medvedciuk, fondatorul partidului pro-rus ”Platforma de opoziţie-Pentru viaţă”, a fost arestat, marți, 12 martie. 

Acesta fusese plasat în arest la domiciliu în mai 2021, fiind acuzat de înaltă trădare şi tentativă de jefuire a resurselor naturale din Crimeea. El a evadat, în 26 februarie, la două zile după începerea invaziei ruse în Ucraina.

Viktor Medvedciuk are o avere de 620 de milioane de dolari, conform revistei Forbes, și este prieten apropiat cu preşedintele Vladimir Putin, naşul uneia dintre fiicele sale.

A fost prins omul NUMĂRUL 1 al lui Putin din Ucraina. Președintele Ucrainei a prezentat captura - FOTO

Comentarii Facebook