OLX a scos toate anunțurile care încurajează specula cu măști, geluri anti-bacteriene și alte produse medicale


Campania "STOP V NZĂRILOR SPECULATIVE" susținută de către Corupția ucide a avut efect, iar Olx a scos de pe site peste 1000 de anunțuri cu produse la suprapreț, anunțurile false și pe cele care conțineau ironii la adresa situației prezente.

Echipa noastră a luat la verificat site-ul încă de dimineață și am văzut în timp real cum sunt dezactivate anunțurile care făceau obiectul campaniei.

OLX se aliniază astfel în rândul retailerilor on-line care delistează anunțurile speculanților în plină criză covid - 19.

Mulțumim pentru promptitudine!

Mulțumim tuturor celor care au sprijinit campania și au înțeles că specula imorală nu trebuie tolerată și nici încurajată, mai ales în situații de criză!”, precizează cei de la Corupția Ucide.

OLX a luat următoarele măsuri:

Am interzis toate anunțurile ce includeau oferte de transport Italia - România, ca urmare a informării privind restricțiile de trafic emise de Ministerul Afacerilor Externe;

Am interzis vânzarea de măști, geluri anti-bacteriene și alte produse medicale care au legătură cu COVID - 19 și am alocat o echipă de moderare dedicată care monitorizează subiectul 24/24 ore;

Am interzis orice anunțuri înșelătoare care folosesc virusul în context necorespunzător și analizăm constant sistemele pentru a ne asigura că anunțurile frauduloase sunt complet blocate;

Am dezactivat peste 1000 de anunțuri cu produse la suprapreț, produse care ironizează situația de criză sau caută să profite de pe urma ei."

OLX suspendă comercializarea de produse în strânsă legătură cu virusul COVID-19.

Pe fondul situației globale generate de virusul COVID-19, OLX România decide interzicerea vânzării pe platformă a măștilor medicinale, gelurilor antibacteriene, alcoolului sanitar și mănușilor chirurgicale, acționând în interesul sănătății publice.

Amploarea fără precedent a cererii pentru produsele de prevenție și protecție a determinat OLX România să ia această decizie, încurajănd astfel, în mod direct, vânzarea acestor produse doar în locurile specifice, într-un mod responsabil.

Echipele OLX sunt hotarate să continue dezactivarea într-un timp foarte scurt a anunțurilor de acest tip și să interzică apariția și difuzarea anunțurilor noi. Până în acest moment, peste 1.000 de anunțuri au fost dezactivate.

Totodată, începând cu data de 9 martie, OLX a interzis toate anunțurile ce includeau oferte de transport Italia-Romania, ca urmare a informărilor privind restricțiile de trafic, emise de Ministerul Afacerilor Externe.

Pentru mai multe detalii: https://ajutor.olx.ro/hc/ro si https://ajutor.olx.ro/hc/ro/articles/360012510700

OLX amintește recomandările Organizației Mondiale a Sănătății conform cărora purtarea măștilor medicinale este benefică în cazul celor care prezintă simptome de tuse acută, febră și dificultăți în respirație. Dacă nu prezentați aceste simptome, nu este necesară utilizarea unei măști de protecție”, au precizat reprezentanții OLX România.

Comentarii Facebook