Oligarh rus, găsit mort în pivnița unui șaman. Directorul Lukoil ar fi murit după un tratament cu venin de la broaște


Moarte dubioasă a unui om de afaceri rus, poliția rusă a deschis un dosar penal în legătură cu decesul omului de afaceri rus Alexander Subbotin. Fostul director al companiei Lukoil a fost găsit mort, pe 8 mai, în pivnița unui șaman din Moscova, scrie agenția Tass.

Anchetatorii vor efectua o examinare toxicologică pentru a stabili dacă există droguri în sângele lui Alexander Subbotin. 

Potrivit proprietarului casei, cunoscut drept „șamanul Magua”, Subbotin a ajuns, sâmbătă, la locuința sa într-o stare severă de intoxicație cu alcool și droguri. Cadavrul omului de afaceri a fost găsit într-o încăpere în care s-ar organiza ritualuri voodoo jamaicane”, potrivit autorităților ruse. 

Moscow Times scrie că decesul lui Subbotin ar fi putut interveni în timpul unei „sesiuni antimahmureală” cu șamanul Magua și soția sa. Cei doi ar oferi clienților tratamente cu venin de la broaște otrăvitoare. Tratamentul prevede o incizie în piele pentru a introduce veninul, iar pacientul se va simți bine după ce vomită toxinele în urma ingerării substanței otrăvitoare.

Subbotin îl cunoștea pe Magua de multă vreme și îi folosea în mod regulat serviciile. Șamanul ar fi decis să nu cheme ambulanța, iar când a văzut că bărbatul se simte din ce în ce mai rău i-a administrat un medicament numit Corvalol. 

Moartea lui Subbotin este ultima dintr-un șir de decese misterioase în rândul oamenilor de afaceri ruși.

subbotin.jpeg

Comentarii Facebook