Tragedie cumplită pentru familia unui băiețel de 4 ani, care a murit pe masa de operație. Tatăl rupe tăcerea: „A greșit, a atins un vas de sânge”


O tragedie cumplită a avut loc la Spitalul Județean din Focșani, unde după o operație banală un copil de doar patru ani a murit. Familia îndurerată acuză medicii de malpraxis. Copilul s-a stins chiar pe masa de operație, după o intervenție de hernie inghinală, de doar 15 minute. 

Totul a început miercurea trecută, la spitalul din Focșani, unde copilul a fost operat. Doar 15 minute a durat intervenția de hernie inghinală. Băiatul a rămas internat peste noapte, iar a doua zi a plecat acasă. Aici, starea băiatului s-a înrăutățit. Acuza dureri mari în zona abdominală, iar părinții au sunat imediat la medic. Medicii care l-au îngrijit pe băiat spun că toate procedurile au fost respectate, iar moartea micuțului este inexplicabilă. Pe de altă parte, familia îi acuză pe aceștia de malpraxis, scrie observatornews.ro.

Am sunat-o și dânsa a zis să îi dăm un Nurofen și în caz că se întâmplă ceva să mergem cu el din nou în spital", spune Laurențiu Gheorghe, tatăl copilului, pentru sursa citată.

Durerile au fost însă din ce în ce mai mari. Așa că părinții au decis să meargă cu el la Camera Primiri Urgențe, joi seara. Chirurgul a hotărât să intre imediat cu el în sala de operație.  

S-a uitat și spune: ia uite ce hematom a făcut! Exact așa a spus", spune tatăl micuțului. 

Din păcate, copilul a intrat în stop cardio-respirator chiar pe masa de operație. Medicii nu l-au mai putut salva.  

Totul era în ordine și în parametri normali. Manevrele de resuscitare au durat 2 ore jumătate aproape 3, s-a făcut aproape tot ce trebuie ca să răspundă la manevrele de resuscitare", a declarat Daniela Ciobanu, medic anestezist. 

Familia băiatului susține că vina aparține medicilor. „Este vinovată, deoarece a greșit la operația aia, a atins un vas de sânge", susține tatăl. Polițiștii au deschis un dosar penal de moarte suspectă în acest caz. Așteaptă acum raportul medico-legal, și spitalul a început o anchetă internă. 

​​În 2021, Observatorul Român de Sănătate a prezentat raportul „Siguranța pacientului în actul medical”, potrivit căruia doar 42% din spitalele din România au raportat în anul 2020 evenimente adverse asociate asistenței medicale. În România malpraxisul medical reprezintă o temă controversată, întrucât aceasta nu are la bază un cadru legal detaliat, specific dedicat – singurul act normativ principal care reglementează acest domeniu fiind Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății –, iar, conform observațiilor raportate la cazuistica autoarei, jurisprudența în materie nu este predictibilă, aceasta neconstituind izvor de drept și, deci, nefiind obligatoriu ca soluțiile unor spețe anterioare să fie aplicate în alte cazuri identice sau similare. 

FOTO: Observatornews.ro

Comentarii Facebook