”Oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem”, a declarat CNAS


De 17 zile, platforma online care gestionează cardurile naționale de sănătate este total blocată. Pacienții acuză că ”numai bolnavii în stare gravă mai beneficiază de serviciile medicilor de familie, care oricum riscă să plătească din buzunar operațiunile pe care le fac fără a le putea valida în sistem”. Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care conform ministrului Sănătății este responsabilă de funcționarea sistemului, spune că ”mâine, 18 iulie, va fi o primă tentativă de restartare a programului”, declară la RFI purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici. Pe de altă parte, el afirmă: ”oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”.

Într-o intervenție la RFI, purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, spune că medicii pot înregistra în offline toate operațiunile medicale, urmând ca după repornirea sistemului aceste operațiuni să fie înregistrate oficial. Contactați de RFI, reprezentanții medicilor de familie declară însă că mulți medici se tem să procedeze astfel din cauza amenzilor mari care s-au dat în situații similare din trecut.

Chestionat în legătură cu situația în care, în această perioadă lungă de blocaj, ar muri oameni din cauza lipsei serviciilor medicale, purtătorul de cuvânt al CNAS declară, scuzându-se dacă este cumva cinic, că ”oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”.

Comentarii Facebook