O tragedie fără margini a înjumătăţit, peste noapte, o familie de turişti. Un bărbat a plecat cu soţia și 3 copii în vacanţă, dar au fost găsiţi otrăviți


Un taximetrist britanic a plecat cu soţia şi cei 3 copii în vacanța de vis din Bangladesh, dar au fost găsiţi toţi otrăviţi. Tatăl şi fiul au fost găsiţi fără suflare, alături de mama, fratele şi sora băiatului mort la doar 16 ani. La rândul lor inconştienţi, cei trei au mai avut însă o şansă la viaţă şi au fost transportaţi la spital, unde medicii fac eforturi să îi salveze. 

Poliţiştii încearcă să descopere ce s-a întâmplat cu familia de turişti britanici şi cum au ajuns să consume cu toţii otrava. Cu toţii au consumat o substanţă toxică, iar poliţiştii din Bangladesh încearcă să stabilească dacă e vorba despre un accident sau dacă otrava a fost consumată intenţionat. Echipajele de intervenţie au intrat cu forţa în apartamentul din oraşul estic Sylhet, unde au fost puşi în faţa unei privelişti cumplite. Poliţiştii l-au identificat pe tată drept Rafiqul Islam, un şofer de taxi în vârstă de 50 de ani, care zăcea fără viaţă alături de fiul său, Michael. Soţia bărbatului, Hosne Ara Islam, de 40 de ani, sora Samira, de 19 ani, şi fiul cel mare al familiei, Sadikul, de 21 de ani, au fost transportaţi de urgenţă la un spital din localitate. Unul dintre copii este în stare gravă şi se zbate între viaţă şi moarte, potrivit Mirror.

Cei cinci sunt cetăţeni britanici, originari din Riverside, Cardiff, şi plecaseră luna aceasta într-o călătorie în Bangladesh, spune presa internaţională. Poliţiştii au confirmat că aceştia au ajuns în ţara asiatică pe 12 iulie şi s-au mutat, şase zile mai târziu, în apartamentul în care au fost găsiţi otrăviţi. Un oficial al districtului a declarat că investigaţiile continuă.

Cum au prins de veste rudele că ceva rău se întâmplă

În seara zilei de 25 iulie, au adormit cu toţii în aceeaşi încăpere. Iar în dimineaţa următoare, rudele familiei au început să bănuiască deja că ceva nu era în regulă. Nimeni nu le-a răspuns când au bătut la uşă, motiv pentru care au alertat poliţia. Unul dintre vecini a mărturisit că a aflat totul printr-un apel telefonic, primit la scurt timp după ce oamenii legii i-au găsit pe cei cinci, otrăviţi în casă: „M-am gândit că a avut loc un accident... Acum nu putem face decât speculaţii. Este extrem de trist. Este o familie liniştită, îşi vedeau toţi de treaba lor. Nu mi-a venit să cred, am primit zeci de telefoane! Erau amabili, oameni curaţi. Plecaseră în vacanţă de câteva săptămâni".

Comentarii Facebook